Zenica

FOTO: Saobraćajni kolaps na putu ka zeničkom izletištu Smetovi, svi su pobjegli na čist zrak

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Hiljade građana Zenice i ovaj vikend je odlučilo provesti na izletištu Smetovi, a zbog problema parkinga i nesavjesnih vozača, koji su vozila ostavili na cesti nastao je saobraćajni kolaps.

S obzirom da su Smetovi jedino izletište Zeničana koje predstavljaju mjesto za bijeg od magle i smoga, velika koncentracija posjetilaca povećava se iz vikenda u vikend.

Veliki broj građana zbog nedostatka parkinga vozila parkiraju na zelenim površinama, ali i pored ceste gdje u poslijepodnevnim satima prilikom povratka, ali i dolaska posjetilaca na ovo izletište nastane saobraćajni kolaps.

Stotine vozila na putu prema Smetovima čekalo je u koloni kako bi došli do izletišta, a među vozilima bio je i autobus koji besplatno prevozi građane na ovo izletište.

Na ovaj problem ukazivali su brojni ekološki aktivisti s obzirom da vozači vozila parkiraju i na zelenim površinama, ali zbog prevelikog broja posjetilaca vozila su nesavjesni vozači ostavljali i na cesti te tako blokirali saobraćaj.

U nekoliko navrata očekivalo se da reaguje inspekcija, a aktivisti su dobili odgovor da je sve to u nadležnosti pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Za očekivati je da nadležni poduzmu konkretnije mjere na regulisanju saobraćaja, ali i kažnjavanju vozača te vikend dežurama na ovom izletištu s ciljem sprječavanja ovih problema. E. M. Klix



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno