Zenica

Foto: Sanacija objekta škole u Vranduku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Sanacija objekta škole u Vranduku

U područnoj školi „Ćamil Sijarić“ u Vranduku, tokom zimskog raspusta, traju radovi na sanaciji objekta škole. Inicijativu za rekonstrukciju škole pokrenule su učiteljice iz ove škole, Rasmina Mujičić i Melisa Delić, a podržalo ih je i Vijeće roditelja i krenulo se u akciju. Ova područna škola se nalazi u naselju Novi Vranduk. Trebalo je rekonstruisati dotrajale mokre čvorove, podove, oštečene zidove, strop u jednoj učionici, kao i druga oštečenja na objektu škole. Stanje unutrašnjosti škole možete vidjeti u bogatoj foto galeriji sa lica mjesta, kao i fotografije kako teku radovi.

-Škola je bila u katastrofalnom stanju i akcija je krenula početkom zimskog raspusta zahvaljujući donatorima, u prvom redu firmi Almy, i drugim donatorima, kojih je svakim danom sve više. Učenici su na raspust otišli iz objekta koji je bio u veoma lošem stanju, a vratit će se u školu čiju unutrašnjost sigurno neće moći prepoznati. Nastavno osoblje i roditelji su bez čekanja na bilo koga našli donatore i započeli radove -, kazala nam je učiteljica Mujičić.

Tokom ove sanacije uradit će se najneophodnije i sigurno je da će učenici i njihove učiteljice u drugo polugodište uči sa puno više elana. U današnjoj posjeti ovoj školi zatekli smo učiteljice, Mujičić i Dedić, te člana Vijeća roditelja i aktivistu iz Vranduka, Munira Sinanovića, koji su nas upoznali sa ovom sanacijom i stanjem objekta prije sanacije. Inače, ovu školu pohađa 74 učenika, a u rekonstrukciju će biti uloženo oko 10.000 KM, koje će biti sakupljene isključivo putem donacija, bez pomoći društvene zajednice.

E.Imamović; Foto E.Imamović/M.Dedić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno