Zenica

FOTO: Sajjra Poljo se sa roditeljima vraća u Zenicu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Sajjra Poljo se sa roditeljima vraća u Zenicu –  Sajjra Poljo, nakon operativnog zahvata, pregleda i razgovora sa doktorima na klinici u Austriji, u četvrtak, 1. juna vraća se u svoju rodnu Zenicu. Njen otac, Mirsad Poljo, podijelio je i posljednje utiske i dešavanja iz Beča, gdje je sa javnosti podijelio i posebna mišljenja medicinskih stručnjaka.

Post koji je Sjjrin otac podijelio na Facebook grupi, prenosimo vam u cjelosti:

“Nalaz za koji se čekalo očitanje (MRT¨i TRAKTOGRAFIJA) su napokon došli u ruke ljekara koji vodi Sajjru u Austriji.

Sam aparat kako je roditeljima rečeno je bolji za 20x od MRI aparata te je pokazao da je ova djevojčica zapravo imala povredu i vratne kičme za koju roditeljima nije rečeno ranije u KB Zenica no glavna povreda za koju se zna na visini od th8 i th9 je strašna povreda za koju je pružena šansa tretiranjem matičnih ćelija. Snimak je pokazao da postoje naznake oporavka, ali također i cista. Sajjra je radila OP kičme u Zenici, ali nažalost nije rađena nego samo otvorena i zatvorena, te zbog ugruška koji je ostao na mjestu povrede se formirala cista koja će vremenom najvjerovatnije morati biti uklonjena hirurškim putem, a to sve zavisi od razvoja iste i napretka oporavke medualle spinalis.

Moramo opet da stavimo naglasak na kičmenu moždinu i nervni sistem za što vjerujemo da većina vas zna šta znači, a to je problem sa samo jednim nervom (a može da vas obori u krevet).
Tretman matičnim ćelijama je još uvijek u istraživanju kako bi se pokušalo pomoći oboljelim ne samo od ove dijagnoze.

Jučer je Sajjra bila pozvana u prijemnu ambulantu kod DR. KOBINIA gdje ju je dočekao i MD PHD BENJAMIN GESUNDHET, ljekar koji se bavi između ostalog medicinskim istraživanjem matičnih stanica, imunološki i autoimuni spektar poremećaja.

Pregledajući Sajjrin karton, iščitavajući sve ono što ju je zadesilo u protekle dvije godine, stanje u kojem je bila i stanje u kojem je sada je ostao zapanjen. Zapanjen do te mjere da ju je snimao u svakom pokretu i poretku istog od ranije. Pokušao je da napravi i tablicu poretka, no suviše pitanja je bilo. Želi da prati njen razvoj, želi da napiše priču o njoj, da priča svijetu za šta se izborila jedna sada već jedanaestogodišnja Bosanka, da prica o njenom babi na koji način se snalazi za sredstva, o njenoj mami koja je zauzela mjesto fizioterapeuta (i dobila je kompliment da to jako dobro radi), o maloj a ipak velikoj Bosni koja stoji iza bolesnih, o malom a ipak velikom čovjeku koji daje zadnju marku da bi drugom bolje bilo.

Na kraju su joj dali veliki aplauz i obećanje da će nastojati pomoći u svakom smislu pa čak i u finansijskom i mi se nadamo da će se to obećanje i ispuniti! HVALA VAM MALA, A VELIKA BOSNO! MALA A VELIKA ZENICO! HVALA DIJASPORO, JER BEZ VAS OVA MALENA, A IPAK VELIKA DJEVOJČICA NE BI BILA ONO ŠTO JESTE I ONDJE GDJE JESTE! Još jedna dobra vijest, Sajjra je dobila odobrenje za sljedeću transplataciju, koja bi trebala biti u mjesecu januaru, a ona se vraća u svoj grad u četvrtak, ako bude sve uredu”, istakao je na kraju otac 11-godišnje Sajjre, Mirsad Poljo. TNT

Sajjri možete pomoći uplatama na priložene račune:



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno