Info

FOTO: Sahranjen Momčilo Draško, bivši fudbaler Čelika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas, 09. januara 2020. godine, na gradskom groblju „Crkvice“, sahranjen je Momčilo Draško, bivši istaknuti fudbaler Čelika. Sahrani je prisustvovao značajan broj prijatelja, komšija, nogometaša koji su ga naslijedili u Čeliku, veterana kluba, među kojima je bio i bivši predsjednik nogometnog/fudbalskog saveza BiH, Sulejman Čolaković.

U ime veterana NK Čelik, dirljivim oproštajnim pismom oprostio se Mirnes Huseinagić, naglasivši da je Draško bio najstariji fudbaler Čelika koji je živio u Zenici i da je teško naći riječi za oproštaj od velikog, a istovremeno skromnog, postenog i jednostavnog čovjeka, koji je sve ove godine bio omiljen u svojoj i našoj Zenici.

-Ovo je jedna storija o čovjeku, koji je svojom skromnošću plijenio pažnju čaršije, česte šetnje sa svojim prijateljem Jakiem, svraćanje na kafu kod Zlaje i onda uspomene na vrijeme, koje će se teško vratiti -, kazao je Huseinagić, koji je podsjetio prisutne na one čuvene utakmice Čelika šesdesetih godina, kada je Čelik preko Borova ušao u Drugu ligu bivše države, u Zenici je bilo 2:1 za Čelik, a u Borovu 0:0, sudionik tih utakmica bio je i Draško Momčilo, U Borovu je tada bilo oko 4.000 Zeničana.

– Godine 1966. slijedio je ulazak Čelika po prvi put u Prvu ligu tadašnje Jugoslavije i opet preko Borova, a gol je postigao Lazović. Na toj utakmici si prepustio svoje mjesto mlađim igračima i prestao sa aktivnim igranjem fudbala -, istakao je Huseinagić.

Draško Momčilo je rođen 1936.godne u Čapljini, u Zenicu je doselio 1958.godine, tu zasnovao porodicu, a mukotrpno je izborio mjesto u prvom timu Čelika.

Huseinagić je nabrojao neke igrače šesdesetih godina, koji su nastupali sa Draškom: Stijović, Nikčević, Uzelac, Dervić, Bilić, Hadžikostić, Lalić, Renić, Lakatoš, Reljić, Popov, Paulinc, Lazović, Malešević, Čubrilo, Teljigović, Nikolić, Vučkov, Ivče, Jocić, Đebić i još mnogi drugi.

-Sve je ovo istorija, moj Momo, a istoriju ne smijemo zaboraviti. Mnogo utakmica si dobio, ali sudbina je učinila da si zadnju utakmicu izgubio. Svima nam je žao, ali češ najviše nedostajati supruzi Alici, kčerki Sunčisi, sinu Saši, bratu Rajku, sestri Javorki, unucima Makiju i Jakovu, kao isvom najboljem prijatelju Jakiu. Neka ti je laka zemlja dragi naš Momo -, kazao je, na kraju, Huseinagić.

Tekst i foto E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno