Ostali sportovi

FOTO: Šahovski klub „Čelik“ Zenica započeo sa organizacijom školskih turnira –Danas odigran turnir u OŠ „Musa Ćazim Ćatić“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U sklopu projekta „Škola šaha – šah u škole“, ŠK „Čelik“ Zenica već sedam godina organizuje prvenstva osnovnih i srednjih škola Zenice. Za školsku 2022/2023. godinu pojedinačna prvenstva će se održati u oktobru i novembru 2022. godine, a ekipno prvenstvo svih škola u decembru 2022. godine, saopštio nam je Dino Marković, jedan od sudija na ovim turnirima.

Pored pojedinačnih prvenstava osnovnih i srednjih škola, po prvi put će se održati i prvenstvo na nivou Univerziteta.

Prvenstva će se igrati po švicarskom sistemu u pet i sedam kola, a najbolje plasirani igrači stiču pravo predstavljanja svoje škole na ekipnom prvenstvu osnovnih i srednjih škola Zenice.

Cilj ovog projekta je razvoj šaha među mladima, da upoznaju ljepote koje im šah nudi, te da na kraju sam grad Zenica dobije nova zvučna imena u šahu.

Danas, 18. 10. 2022. godine (utorak), održano je Pojedinačno prvenstvo Osnovne škole „Musa Ćazim Ćatić“. Na prvenstvu je učestvovalo 35 igrača. Organizator takmičenja bio je Šahovski klub „Čelik“ Zenica zajedno sa Osnovnom školom „Musa Ćazim Ćatić“. Nakon pet odigranih kola prvo mjesto zauzeo je Zlatan Bešlagić sa pet osvojenih poena (100% učinak), drugo mjesto zauzeo je Omar-Deen Salkić, treće mjesto zauzeo je  Saud Al-Hatmi, najbolje plasirana ženska igračica bila je Ena Doglod.

Detaljnije rezultate možete pogledati na sljedećem linku: Chess-Results Server Chess-results.com – Pojedinačno prvenstvo Osnovne škole “Musa Ćazim Ćatić”

Organizator je obezbijedio diplome za najbolje plasirane igrače, a oni su ujedno stekli pravo nastupa i na ekipnom prvenstvu, gdje će predstavljati svoju Osnovnu školu.

Direktor turnira bio je gospodin Safet Turković, a turnir su uspješno sudili: Vedad Šestić, Goran Trkulja, Dino Marković, Belmir Miskić i Emrah Pašić ispred Šahovskog kluba „Čelik“ Zenica.

Sljedeće prvenstvo, po dogovoru, je Pojedinačno prvenstvo Osnovne škole „Meša Selimović“, koje će se održati 20.10.2022. godine (četvrtak) sa početkom od 12,00 sati.

E.Imamović

Foto D.Marković



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno