Rukomet

FOTO: Rukometni Zmajevi trebaju našu podršku!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u četvrtak igra jednu od najvažnijih utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Zmajevi će u Zenici ugostiti Bjelorusiju, a eventualna pobjeda našem timu otvorila bi vrata EP-a. Selektor Dragan Marković naglasio je kako je izuzetno zadovoljan uslovima u Zenici i da među momcima vlada odlična atmosfera.

– Nije tajna da imamo zdravstvenih problema i da nam Čelica nedostaje, ali bez obzira na sve izaći ćemo u najboljem sastavu. Karačić i Savić će igrati, kao i Tarabochia koji je dobio pravo nastupa, a jedino je upitan Janković koji je na treningu zadobio povredu koljena. Ono što je za nas najbitnije je da ćemo imati veliku podršku sa tribina što bi nam uveliko moglo pomoći da dođemo do pobjede. Idemo bez straha, imamo svoje kvalitete i sigurno je da možemo pobijediti u ovoj historijskoj utkamici – kazao je Marković.

Kapiten Nikola Prce mnogo očekuje od publike i vjeruje u trijumf naše rukometne selekcije.

– Publika može očekivati da ćemo se boriti svim snagama i dati sve od sebe. Ova utkamica je historijska za nas te mi je izuzetno drago da konačno možemo odlučivati sami o svojoj sudbini. Pobjeđivali smo i jače reprezenatacije, a uz punu Arenu i podršku publike mislim da s pravom mogu reći da smo blagi favoriti. Atmosfera među momcima je odlična, a posebno mi je drago što je odličan odnost starijih i mlađih igrača – kazao je Prce.

Jedan od najmlađih članova reprezentacije, a sigurno i jedna od najvećih uzdanica selektora Markovića je Dejan Malinović koji se nada trijumfu u ovoj, jako bitnoj, utakmici.

– Ne bih ništa da obećavam. Moramo dati sve od sebe jer ekipe su kvalitetom podjednake, a naša prednost je što igramo pred domaćom publikom od koje očekujemo veliku podršku. Utakmica će biti jako teška, ali mislim da ćemo imati svoje šanse koje ako iskoristimo pobjeda neće izostati – kazao je Malinović.

Naša rukometna reprezentacija danas je sklopila novi sponzorski ugovor sa kompanijom Konzum.

(Faktor.ba-B. Mahmić)

foto: Jasmin Hadžić

Viš na

Posted by Zenicablog on 9. Juni 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno