Zenica

FOTO: Rudari u Stranjanima odbili izaći iz jame, noć će provesti stotinama metara ispod zemlje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
FOTO: Rudari u Stranjanima odbili izaći iz jame, noć će provesti stotinama metara ispod zemlje – Rudari druge smjene jame Stranjani ostat će večeras ispod zemlje i tako će biti sve dok Uprava Rudnika mrkog uglja Zenica ne ispuni njihove zahtjeve, odnosno dok ne vrati desetak radnika iz drugih pogona u ovu jamu.
Sedamnaest rudara druge smjene koji su danas u 15 sati spustili se više stotina metara ispod površine zemlje osim što je obustavilo rad, odbilo je i izaći na površinu kako bi njihove kolege treće smjene spustili se na svoja radna mjesta.
Foto: E. M./Klix.ba

Prema riječima Sanela Skomorca, zamjenika predsjednika podružnice jame Stranjani rudari prve smjene koji su došli danas na posao odbili su raditi, ali su u 15 sati izašli iz jame, dok rudari druge smjene ne žele raditi, ali ni izaći iz jame, zbog čega je treća smjena ostala ispred ulaza u jamu.

Foto: E. M./Klix.ba

Istakao je kako je ovo problem koji postoji već duže vrijeme te da je direktor rudnika danas došao u Stranjane, ali da rudarima nije ponudio ništa što bi ih natjerao da odustanu od svojih namjera. Zadnji put u rudnik Stranjani novi rudari su primljeni prije 3,5 godine. Problem je nastao jer se u jami trenutno nalazi premalo rudara koji bi ispunili norme, a što se u konačnici odrazi i na njihove mjesečne plaće.

Foto: E. M./Klix.ba

Nijaz Vardo, predsjednik Sindikata rudara Rudnika mrkog uglja Zenica, kazao je kako su rudari druge smjene, koji su trebali u 23 sata napustiti jamske prostorije, odbili to uraditi te da će noć provesti ispod zemlje.

Za sada nije poznato šta će biti s rudarima koji se nalaze u jami niti šta će biti potez uprave na rješavanju ovog problema, ali činjenica je da su svi rudari jame Stranjani uz svoje kolege koji će noć provesti u jamskim prostorijama.

Klix.ba


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno