Zenica

FOTO: Rotary Club Zenica za rođendan nagradio novorođenčad u Kantonalnoj bolnici Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U osnovi svega je služenje i druženje, to su dvije stvari koje povezuju sve članove Rotary klubova diljem svijeta, dakle da iz druženja izađe služenje zajednici i podrška svim dobrim dešavanjima koja oplemenjuju život svih ljudi.

Moto Rotary-ja je “serving above self”; dakle služiti ne sebi, već drugima, nesebično.

Tako, nesebičnim koracima su i članovi Rotary Club Zenica 24.02.2022. posjetili Kantonalnu bolnicu Zenica, porođajni odjel, gdje sad već tradicionalno od svog osnivanja u Zenici, na Dan rođenja Rotary-ja u svijetu 23.februara 1905., poklonjeno je novorođenim bebama čestitke sa novčanim iznosom. Ovim gestom Rotary Club Zenica je obradovao devetoro novopristiglih i čistih duša i poželio im dobrodošlicu na ovaj svijet, 8 dječaka i 1 djevojčica. Istu akciju su proveli i drugih 14 rotary klubova unutar Bosne i Hercegovine.

Još je bilo darova iz Rotary Club-a Zenica za naše mališane, ali ovaj put malo starije, naime i Dječijem odjelu su uručena i dva inhalatorska aparata.

Sa željom da svaki korak rada Rotary zajednice bude na dobrobit ljudi obećavamo zajednici da smo tu za sve dobre ljude željne napredovanja i znanja. Radost u srcu, u duši veselje, osmijeh na licu su prioriteti rada Rotarijanaca.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno