Rukomet

FOTO: RK Čelik u derbiju drugog kola bolji od Žepča

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: RK Čelik u derbiju drugog kola bolji od Žepča- U derbiju drugog kola Prve rukometne lige FBiH Čelik nadigrao odličnu ekipu RK Žepča

• Golgeter utakmice je Suad Huskić iz RK Žepča (postogao 14 golova), a za RK Čelik Bakir Pirić 12 golova
• Kapiten RK Čeika Mevludin Čehajić sakupio 19 odbrana

Utakmica drugog kola Prve rukometne lige F BiH. Igrano u Žepču, pred više od hiljadu vatrenih navijača RK Žepča. Dvorana KŠC Don Bosko.

Rezultat: 28:24 za RK Čelik (poluvrijeme 15:13 za Čelik).

Sudije: M. Zukić i A. Softić iz Gornjeg Vakufa. Delegat: Damir Gadžo.

Sedmerci: za RK Žepče 7 (7), a za RK Čelik 2 (2). Isključenja: Žepče 8 minuta, RK Čelik 14 minuta.

RK ŽEPČE: Toni Knezović, Damir Čoruša, Damir Stanković, Darako Matijević (1), Tomislav Jukić (2), Marko Džambo, Darjan Pranjić, Patrik Jukić, Ilian Filipović (1), Kristijan Katić (2), Enis Suljević, Ivano Vrbić, Karlo Klarić, Ivan Đuzel, Suad Huskić (14), Stjepan Keškić (4). Trener: Dario Čoruša.

RK ČELIK: Mevludin Čehajić (19 odbrana), Danijel Jurić, Adnan Sumbuljević, Mirsad Čelenka, Admir Bjelopoljak (1), Bakir Pirić (12), Muharem Milkunić (3), Tarik Kubat (6), Mariio Filipović, Edin Gušić, Miran Čović (2), Faris Rujanac (3), Dženan Hodžić, Velid Čelenka, Ajdin Saračević (1), Ahmet Kačamaković. Trener: Ljubomir Miki Filipović.

U Žepču je, kako je i najavljivano, odigrana sjajna utakmica na nivou vrhunskog derbija: odlična igra i nadigravanje igrača oba tima, prepuna dvorana KŠC u Žepču i gromoglasno navijanje za domaći tim, odlično, za deset suđenje M. Zukića i A. Softića, na koje nije bilo ni jedne primjedbe ni jednog ni drugog tima. U RK Čeliku u ovoj utakmici jednostavno nije bIlo slabe tačke, a ekipa je sa klupe odlično vođena od stane trenera Mikija Filpovića. Kod RK Žepča takođe velika borbenost i rukomeno znanje. Jedino se od najvećeg ovosezonskog pojačanja RK Žepča Tonija Knezovića (došao iz RK Konjuha Živinice) više očekivalo, ali je zato briljirao drugo pojačanje Žepča Suad Huskić (došao iz RK Maglaja), koji je bio najboji strjelac utakmice (postigao 14 golova).

Dva izjednačenja

Pokazalo se da su u ovom trenutku Čelik i Žepče dvije najbolje ekipe na startu ovogodišnjeg prvenstva. RK Čelik je ipak nadigrao odličnu ekipu RK Žepča. Bila je to utakmica na premijerligaškom novou, žestoka, ali fer plej igra bez grubosti. Nakon odličnog otvaranja utakmice od strane Čelika, RK Žepče je uspio prvi put izjednačiti tek u 11. minuti igre na 8:8, a nakon što je prije toga Čelik vodio sa tri gola razlike (6:3 za Čelik). U 25. minuti nakon serije Žepča od 4 gola, tim RK Žepča je još jednom izjednačio (12:12), a onda iz sedmerca golom Suada Huskića jedini put Žepče u ovoj utakmici je poveo – 13:12 za Žepče. Kratko je to trajalo, jer do kraja poluvremena Žepče nije postiglo ni jedan, a RK Čelik je imao seriju od 3 gola, pa je poluvrijeme završilo rezultatom 15:13 za Čelik.

Huskić briljirao

U drugom poluvremenu žestoki ,,sportski rat” na terenu se nastavalja, pa je u 41. munuti rezultat glasio 20:17 za Čelik. U 44. minuti RK Čelik ima pet, a onda i šest golova razlike i znalački utakmicu privodi kraju. Konačni rezultat: 28:24 za RK Čelik.

Kod Žepča najbolj igrač i prvi stijelac utakmice je Suad Huskić (14 golova). Stjepan Keškić je posgao 4, a Tomislav Jukić i Krstijan Katić po 2 pogodtka. Izostali su očekivani golovi Tonija Knezovića, koga je Čelikova odbrana uspješno ,,zatvorila”.

Kod Čelika Bakir Pirić je postigao 12 pogodaka, a Tarik Kubat koji se odlično snašao na novoj poziciji krila i postigao 6 golova. Faris Rujanac i Muharem Milkunić su postigi po 3, a Miran Čović 2 gola. Odbrana Čelika sa sjajnim golmanom Mevludinom Čehajićem na čelu (19 odbrana) je odlično funkcionisala.

Filipović: idemo dalje

Trener RK Čelika Ljubomir Miki Filipović je nakon utakmice izjavio:

– “Zadovoljan sam igrom i naravno pobjedom protiv veoma dobre ekipe Žepča. Čestitam mojim igračima! Pobijedila je kolektivna igra našeg tima. Naravno, nismo mi još uvijek dostigli potrebnu formu, koja “ide” uzlaznom linijom. Biće to još mnogo bolje! Idemo dalje!” – ističe Filipović.

Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika ističe:

– Hvala svim igračima oba tima na fantastičnoj i izuzetno borbenoj utakmici, odigranoj na premijerligaškom nivou. Hvala rukovodstvu i igračima RK Žepča na prijateljskom sportskom dočeku i gostoprimstvu koga su nam priredili prilikom boravka u Žepču. Posebno se zahvalujem našim sportskim prijatejima iz Uprave RK Sloboda Tuzla, koji su svojom mladim igačima odobrii nastup u Žepču u za nas izuzetno važnoj utakmici, bez obzira što već sutra imaju važnu utakmicu RK Sobode u Tuzli protiv bugojanske Iskre – izjavio je Škrbić.

Sljedeću utakmicu RK Čelik igra narednog vikenda protv RK Krajine iz Cazina u Zenici.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno