Rukomet

FOTO: RK Čelik predstavio novog trenera i igrače

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: RK Čelik predstavio novog trenera i igrače – U prostorijama Press centra Arene Zenica održana je press konferencija Rukometnog kluba Čelik. Teme ove konferencije bile su: 1. Predstavljanje sportskih cijljeva za novo prvenstvo u PL BiH; 2. Predstavljanje novog Stručnog štaba Kluba; 3. Predstavljanje novih igrača; 4. Pripreme za 1. memorijalni turnir ,,Zaim Kobilica’’.

Prisutnim se obratio predsjednik RK Čelik Pane Škrbić i na početku govorio o pripremama za novo prvenstvo koje počinje 03.septembra 2016.godine.

Pred početak ovog prvenstva ekipa je podmlađena nakon nekoliko godina igranja, gotovo, u istom sastavu. Škrbić je zahvalio rukometnim veličinama, kako kaže, što su igrale za Čelik u proteklom periodu, Davoru Kadiću, Nerminu Mujanoviću, Edi Martiću, Bakiru Buljugiji i drugim igračima.

Ciljevi kluba u novom prvenstvu su osvajanje jednog od prva tri mjesta u Premijer ligi, odnosno plasman u LIGU 4, osvajanje Kupa BiH i plasman u Evropu.

„Iz kluba je otišlo 7 starijih, a došlo je 7 mladih odnosno mlađih igrača”, naglasio je Pane Škrbić i dodao:

„Ja sam svjesan težine izgovorenih riječi i tog cilja. Svjesni smo da imamo nekoliko izuzetno jakih konkurenata na putu ostvarenja tih ciljeva (Borac Banja Luka, Izviđač, Vogošća, Maglaj, Konjuh), ali i da mi imamo hrabru, složnu ekipu, zajedništvo i jedinstvo ekipe i na terenu i van njega! Od novih igača tražim: da se moraju uklopiti u takav mentalitet i stil našeg rada, da svi igrači dišu jednom dušom, da budu drugovi i na terenu i van njega, i u dobru i u zlu, i da ginu jedan za drugog i za dobar rezulat“-zaključuje Škrbić.

Predsjednik Pane Škrbić je, zatim, predstavio novi Stručni štab:

Magistar Bojan Crnomarković, iz svjetski poznate Borčeve škole rukometa, je od danas novi šef stručnog štaba RK ,,Čelik. U izjavi za medije novi Šef stručnog štaba RK Čelik je istakao:

„Do početka prvenstva u Premijer ligi 3. septembra je veoma malo vremena. Radićemo zato dva, a možda i tri puta dnevno i subotama i nedjeljama, sa loptom i na Atletskom terenu. Sviđa mi se što je ekipa veoma mlada. Moramo biti spremni za početak prvenstva”, izjavio je Bojan Crnomarković.

Prof. Seldin Rizanović ostaje trener prvog tima, zadužen je prije svega za kondiciju, ali i za ostale stvari i šef je omladinske škole RK ,,Čelik”. Naziv njegovog ,,radnog mjesta” je trener prvog tima.

Jasmin Salihefendić ostaje trener golmana, a član stručnog štaba je diplomirani fizioterapet Dženan Šišić.

Sportski direktor kluba ostaje Aldin Begagić, koji je i predstavnik igrača u Upravljanju klubom. Sekretar kluba je Nedim Šehić, dipl. pravnik. Kapiten prvog tima je Mirza Dervenčić, bek, momak koji je ponikao i ostao vjeran svom klubu i pored niza ponuda i izazova, zamjenik kapitena je sjajan momak i igrač koji je u Čeliku već 6 godina – Milan Duvnjak, čovjek zadužen za odnose sa javnošću je Sanel Hasanović, glavni urednik RTV Zenice i potpredsjednik Kluba.

U odnosu na prethodno prvenstvo sedam igrača je otišlo a isto toliko ih je i došlo u RK Čelik. Novi mladi igrači su:

AMIR BALAŠ, pivot, internacionalac.
ENES SKOPLJAK, lijevo krilo reprezentativnog nivoa, došao iz Bosne Visoko,
NIKOLA GRAHOVAC, srednji bek, došao iz RK Gradačca,
BRANKO BOŽIĆ, takođe srednji bek došao iz RK Gradačca,
SAMIR LILIĆ, golman, došao iz RK Igmana, a dvije godine bio i u sarajevskoj Bosni,
MARKO PANDŽIĆ, lijevi bek, igrao tri godine u Kataru, a zadnju sezonu je bio u RK Vogošći. U Kataru igrao za juniorsku reprezentaciju te države.
AMAR KOBILICA, povratnik u klub. Lijevi bek, Zeničanin, ponikao u Čeliku.

Dobili smo spisak igrača RK Čelik za novo prvenstvo: Aldin Begagić, Mirza Dervenčić, Edvin Begović, Milan Duvnjak, Enes Sirčo, Hamza Hadžić, Ajdin Tufekčić, Adnan Begagić, Ahmet Oruč, Amar Kobilica, Almir Balaš, Enes Skopljak, Samir Lilić, Nikola Grahovac, Ranko Božić i Marko Pandžić.

Turnir Zaim Kobilica se održava 20. i 21. avgusta u dvorani Bilmišće. Učesnici turnira su: RK Čelik, RK Bosna Sarajevo, RK Krivaja Zavidovići i RK Konjuh Živinice.

Na turniru će dres sa brojem 7 biti uručen Amaru Kobilici, bliskom rodjaku Zaima Kobilice, a biće uručena i nagrada za zasluge u RK Čeliku Davoru Kadiću, kao dugogodišnjem kapitenu Čelika.

Zaim Kobilica je jedan od najboljih rukometaša svih vremena sa ovih prostora, a branio je i boje reprezentacije BiH i Italije.

Tekst i foto E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno