Ostali sportovi

FOTO: Rezultati i strijelci završnice 5. sezone Omladinske Malonogometne Džematske Lige – MIZ u finalu bolji od Blatuše

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Rezultati i strijelci završnice 5. sezone Omladinske Malonogometne Džematske Lige – MIZ u finalu bolji od Blatuše –  29. oktobra ugostila futsal znalce, ovaj put je Final8 – Završnica 5. sezone Omladinske Malonogometne Džematske Lige okupila najbolje malonogometaše zeničke regije.

Program završnice je počeo u 13:30 a prvo su igrane utakmice četvrtine finala.

1/4 Finala:

Stranjani – O.O.MIZ 2-2 (p5-6)

Zatagić 0-1; Zukan 0-2; A.Doglod 1-2; Babić 2-2

Prvu utakmicu četvrtine finala su igrale dvije fizički i igrački jako kvalitetne ekipe. Ekipa O.O.MIZ se bolje snašla na početku te je povela sa dva gola razlike. Stranjani se nisu predavali pa su tako smanjili vodstvo a u zadnjim sekundama susreta su uspjeli izjednačiti i susret odvesti u penale. U izvođenju penala obje ekipe su pogodile svoja prva tri penala, ali je na četvrtom golman O.O.MIZ napravio krucijalnu odbranu koja je njegovu ekipu dovela dalje u polufinale.

Tišina – D.Gračanica 2-3

Hamzić 1-0; Sejmen 2-0; Dizdar 2-1; Tutnić 2-2; Dizdar 2-3

Tišina je kao jedna od mlađih ekipa na završnom turniru je uvijek dobro otvarala mečeve a to se desilo i ovaj put. Nakon vodstva od 2-0, ekipa D.Gračanice je počela igru sa golmanom u polju i to je urodilo plodom. Tutnić je nakon toga efektnim golom uspjeo izjednačiti a Dizdar u samom finišu utakmice ipak spasiti svoju ekipu od neizvjesnog izvođenja penala i donijeti važnu pobjedu.

Potok – Blatuša 1-1 (p4-5)

Huseni 1-0; Vardo 1-1

Duel dvije ekipe pune futsal znalaca nije podbacio, iako su gledaoci mogli da vide samo dva gola, prisustvovali su mnogim majstorijama. Strijelci su bili Huseni za Potok i Vardo za Blatušu a do kraja susreta se rezultat nije promijenio i tako je otišao u izvođenje penala. Pobjedu je ipak ostvarila Blatuša nakon boljeg izvođenja penala.

Pridražići – Lokvine 5-1

Šišić 1-0; Smriko 2-0; Šarić 2-1; Delić 3-1; Šišić 4-1; Imamović 5-1

Pridražići kao prvi nosilac završnog turnira su u teoriji trebali imati najlakši posao sa osmoplasiranim nosiocem ekipom Lokvina. Na početku je utakmica bila neizvjesna ali su Pridražići ubacili u brzinu više i sa pet golova završili snove Lokvina o plasmanu u polufinale.

Nakon odigranih susreta četvrt finala, uslijedila je zabavna nagradna igra za gledaoce, gdje su sretni gledaoci izlazili na teren i šutali loptu sa polovine terena na prazan gol. Nakon podjele vrijednih nagrada nastavljeno je takmičenje utakmicama polufinala.

1/2 Finale

D.Gračanica – O.O.MIZ 0-5

Zatagić 0-1; Zukan 0-2; M.Al-Jarban 0-3,0-4,0-5

Prvi susret polufinala koji su svi željno isčekivali su igrale ekipe D.Gračanice i O.O.MIZ. Gračanica je u ovu utakmicu ušla kao blagi favorit ali su se momci iz O.O.MIZ potrudili da velikim zalaganjem na terenu rezultat ipak dovedu u svoju korist. Iako su mnogi očekivali rezultatski neizvjesnu utakmicu, rezultat je na kraju glasio visokih 0-5, a ekipi D.Gračanice je ostalo samo da se bori za treće mjesto.

Pridražići – Blatuša 1-2

Imamagić 0-1; Delić 1-1; Vardo 1-2

Drugi susret polufinala je ipak ponudio rezultatsku neizvjesnost a futsal majstorija nije manjkalo. Pridražići su od početka ove sezone jak pretendent na titulu a Blatuša je uz početne probleme sa sastavom nekako uspjela da se domogne završnice. Nije sve krenulo dobro po Pridražiće jer je najbolji strijelac Blatuše Imamagić pogodio za vodstvo. Ali Pridražići su izjednačili pogotkom Delića i vratili rezultat na egal. Nade prisutnih da će još jednom prisustvovati uzbudljivom izvođenju penala je raspršio Vardo važnim pogotkom za pobjedu Blatuše i plasman u finale.

Nakon odigranih polufinalnih susreta, uslijedio je drugio dio nagradnih igara gdje su sretni gledaoci imali priliku da osvoje slatke pakete Nermina Čelenke i poklon pakete knjižare Mybook koja se nalazi u Blatuši.

Trećeplasiranu ekipu je odlučilo izvođenje penala između ekipa Pridražići i D.Gračanice, a bolji su iz ovog duela izašli igrači ekipe Pridražići koji su tako osvojili treće mjesto 5. sezone Džematske Lige.

Finale

O.O.MIZ – Blatuša 3-1

Omerdić 1-0; Zatagić 2-0; Zukan 3-0; Imamagić 3-1

Finalni susret je opravdao očekivanja u pogledu kvaliteta futsala i rezultatske neizvjesnosti tokom većeg dijela susreta. Nakon bolje igre Blatuše, jednu nesretnu situaciju pred golom Blatuše je iskoristio Omerdić i doveo O.O.MIZ u vodstvo. Igra je bila u visokom tempu a sljedeći gol je postigao Zatagić i tako povećao vodstvo na 2-0. Zukan je podigao ljestvicu na 3-0, a najbolji strijelac Blatuše Imamagić je svojim golom smanjio na 3-1. Ovom pobjedom, ekipa O.O.MIZ je osvojila 5. Sezonu Džematske Lige a ekipa Blatuše je osvojila drugo mjesto.

Nakon odigrane finalne utakmice, uslijedila je dodjela zahvalnica i priznanja, prvo osobama koje su svojim radom doprinjeli razvoju projekta Džematske Lige, zatim pojedinačne nagrade za najboljeg Golmana, strijelca i Fair Play a zatim i za prva tri mjesta 5. sezone.

Titulu najboljeg golmana 5. Sezone je dobio Kenan Bašić (Pridražići).

Titulu Fair Play ekipe je dobila ekipa Donje Gračanice

Titulu najboljeg strijelca lige je dobio Ensar Imamagić (Blatuša)

Treće mjesto 5. Sezone je osvojila ekipa Pridražići

Drugo mjesto 5. Sezone je osvojila ekipa Blatuša

Prvo mjesto 5. Sezone je osvojila ekipa O.O.MIZ

Zahvaljujemo se svima koji su svojim učešćem obogatili ovaj projekat i pozivamo sve zaljubljenike u futsal, kao i osobe koje žele društveno korisnim radom dati doprinos razvoju mladih kroz sport da podrže ovaj projekat i budu dio boljeg sutra.

S.T.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno