Nogomet

FOTO: Remi sjajne BiH u Ukrajini

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon prvih 45 minuta igra domaći sastav je imao prednost od 1:0, a gol je postigao Andriy Yarmolenko u 15′ na asistenciju Viktora Tsygankova. Imali su i izabranici Ivayla Peteva nekoliko prilika, ali pokušaji Amera Gojaka, Seada Kolašinca, Amira Hadžiahmetovića i Smaila Prevljaka nisu pronašli put do mreže.

Drugo poluvrijeme bh. tim otvara prilikom, ali Adi Nalić glavom šalje loptu pored gola nakon centaršuta Anela Ahmedhodžića. Ukrajinci prijete u 50′ kada Oleksandr Tymchyk iz dobre pozicije šutira pored gola.

Edin Džeko je u 69′ snažno šutirao sa distance, lopta je išla pod prečku, ali je golman Andriy Pyatov odlično intervenisao.

Bosna i Hercegovina izjednačuje rezultat u 77′. Sanjin Prcić je poslao loptu na desnu stranu za Miroslava Stevanovića, ovaj je produžuje do Anela Ahmedhodžića koji se sjajno snalazi i pogađa mrežu. Bio je ovo prvi gol Ahmedhodžića u dresu sa nacionalnim grbom.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno