Rukomet

FOTO: Remi rukometaša Čelik Junior i Kaknja na Bilmišću

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uokviru 12.kola (prvo kolo drugog dijela sezone) u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH, grupa Sjever, u Zenici su igrali domaća ekipa ŠR Čelik Junior i KK Kakanj. Utakmica je odigrana u sportskoj dvorani na Bilmišću zbog zauzetosti gradske Arene „Husejin Smajlović“ za odigravanje Davis Cup meča BiH-Južna Afrika. Ovaj komšijski derbi završen je neriješenim rezultatom, pred oko 100-tinjak gledalaca i sa ovog komšijskog derbija donosimo i foto galeriju.

Rezultat: Čelik Junior – Kakanj 28:28 (14:13);

Sudijski par bio je T.Hasković i I.Meškić.

Sastav ekipe Čelik Junior i postignuti golovi:
Jasmin Beganović, Ajdin Tufekčić, Džan Čeljo, Amar Kobilica 8, Faris Telalović, Amer Ekinović 1, Anes Suljić 1, Emel Šabić 2, Demir Šabanović 2, Edhem Grabus 9, Omer Suljić 1, Stjepan Baltić 1, Malik Delić, Dragan Martinović, Muhamed Ajanović 3, Harun Alihodžić. (Trener Benjamin Čelo, službeno lice Dženan Dedić);
Kod domaćina najefikasniji su bili Edhem Grabus 9, Amar Kobilica 8 i Muhamed Ajanović 3 gola;;
Kod gostiju iz Kaknja najefikasniji su bili Nedim Čamdžić 7, te Salih Delić, Benjamin Šehić i Admir Bjelopoljak po šest golova.

Domaći bolje otvaraju utakmicu i vode sa 5:2. Međutim, gosti sa mini serijom od 4:0 su preokrenuli rezultat na 5:6. Gosti iz Kaknja su imali još dva puta vođstvo u prvom pluvremenu, 6:7 i 7:8. Domaći su, uglavnom, „bježali „ za jedan gol, a gosti to sustizali. U finišu prvog pluvremena domaći vode 13:10, ali su gosti izjednačili na 13:13, da bi, do poluvremena, domaći postigli još jedan gol za rezultat poluvremena od 14:13 za Čelik Junior. Borbenost na terenu i neizvjesnost nastavljena je i kroz drugo poluvrijeme, a završilo je neriješenim rezultatom, 28:28, iako su domaći imali napad i šut za pobjedu, ali nisu uspjeli postići pobjedonosni gol. I jesenas u Kaknju, u susretu istih suparnika i komšija, bilo je neriješeno 25:25.
Nakon ove utakmice Čelik Junior je na omjeru od pet pobjeda, tri remija i tri poraza i 18 bodova, a Kakanj je na omjeru 5/2/4 i 17 bodova.

U narednom 13.kolu „Čelik Junior“ je slobodan.
Drugi zenički prvoligaš, RK Čelik, u ovom 12.kolu je slobodan.

Evo rezultata 12.kola (prema SportDC):
Čelik Junior – Kakanj 28:28
Gradačac – Krivaja 26:32
Krajina – Žepče 26:33
Rudar Banovići – Bosna TS 34:27
„Sloboda 2“ – „Sana 7“ (igraju 01.3.)
(Slobodna je bila ekipa RK Čelik)

Tekst i foto galerija E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno