Nogomet

FOTO: Remi Nemile i Borca iz Jelaha u pripremnoj utakmici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dana 05.8.2023.godine, u Nemili je odigrana pripremna utakmica između domaćeg, novog drugoligaša FBiH, grupa Centar, NK Nemila i drugoligaša, FK Borac iz Jelaha, člana Druge lige FBiH, takođe, grupa Centar. Utakmica je odigrana po oblačnom i suhom vremenu, + 20* C, na odlično pripremljenom travnjaku novog drugoligaša, pred oko 150 gledalaca. Završeno je neriješenim rezultaom.

Rezultat: NK Nemila – FK Borac Jelah 0:0

Početni sastav NK Nemila: Kozlić, Šabić, Samed Žuna, Bureković, Hodžić, Šišić, Ahmed Kadić, Ismić, Krehmić, Kolić, Imamović (cap); (Trener Aidin Mahmutović);

Rezerve: Merdić, Bajrić, Muračević, Bajrić, Mašić, Bahtić, Krehmić, Kozlić H., Selmanović, Sibalo.

Ovo je bila peta pripremna utakmica NK Nemila i prvi remi nakon četiri ubjedljive pobjede, sa impozantnom gol razlikom od 20 datih i dva primljena gola.

Samo u prvih 15-ak minuta vrlodobra ekipa Borca iz Jelaha imala je više od igre, a preostalo vrijeme novi drugoligaš iz Nemile bio je bolji i konkretniji na terenu. Nedostajalo je malo više koncentracije u napadu za realizaciju nekoliko povoljnih prilika, koje su stvorili domaći igrači.

U drugom poluvremenu trener domaćih, Aidin Mahmutović, dao je priliku i igračima sa klupe.

Na oficijelnoj facebook stranici NK Nemila su, pored ostalog, objavili:

-Objektivno naša ekipa je izgledala bolje u odnosu na goste iz Jelaha, nismo uspjeli iskoristiti nekoliko velikih prilika, te utakmica je završila bez pogodaka.

Inače. ekipa FK Borac iz Jelaha je u prošloj sezoni sezoni 2022/2023., u Drugj ligi FBiH, grupa Centar, zauzela vrlodobro peto mjesto. Obje ove ekipe će nastupati u istoj ligi u sezoni 2023/2024, Druga liga FBiH, grupa Centar.

U prvoj pripremnoj utakmici, koja je odigrana na Vlašiću, protiv Rudara iz Han Bile, Nemila je zabilježila visoku pobjedu od 6:1. U drugoj pripremnoj utakmici Nemila je pobjedila Usoru u gostima, takođe, sa 6:1. U subotu, 29.7. na gostovanju u Vitezu kod NK Romari, člana Druge lige FBiH, grupa Zapad, Nemila je slavila sa 4:0, a u četvrtoj utakmici, u Nemili, pobjedili su Unis iz Vogošće sa 4:0.

Prema ranijoj najavi, ekipa Nemile bi trebala odigrati još jednu pripremnu utakmicu, 12.8. protiv visočke Bosne. Prvenstvo u Drugoj ligi FBiH, grupa Centar, trebalo bi početi 19./20.8.2023, a u prvom kolu Nemila gostuje kod komšija NK „Žepče 1919“.

Ako se po jutru dan poznaje, onda bi NK Nemila mogla imati odlične rezultate u višem rangu takmičenja.

Igrači Nemile sa svojim trenerima nastavljaju marljivo raditi.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno