Nogomet

FOTO: Remi Čelika i Slobode u Kupu BIH

ČELIK – SLOBODA 1-1
ČELIK – SLOBODA 1-1
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Odigrana je prva utakmica osmine finala Kupa BiH. NK Čelik – FK Sloboda 1:1. Stadion: „Bilino polje”; Početak: 15 sati; Vrijeme: Oblačno i prohladno (+12*C); Gledalaca: oko 500;
Glavni sudija Bandić Antoni (Grude), A-1 Beljo Davor (Mostar), A-2 Macić Amer (Mostar); Delegat Haris Idrizović (Konjic); Čelik je u prvoj utakmici osmine finala Kupa BiH na svom Bilinom polju igrao protiv tuzlanske Slobode, inače lidera na prvenstvenoj tabeli. Završeno je neriješenim rezultatom. REZULTAT: ČELIK – SLOBODA 1:1 (0:1);

Strijelci: 0:1 (Ahmetović u 27.iz penala), 1:1 (Kojić u 89.minuti);
Žuti kartoni: Kazazić (Čelik), Moranjkić, Mehmedagić, Škahić, Kostić (Sloboda).
Crveni karton: Efendić (Sloboda), drugi žuti karton u 84.minuti.
Sastavi timova:
Čelik: Adilović, Kazazić (od 58.Duraković), Bajraktarević, Karić, Anel Dedić, Selimović, Kojić, Marin Popović, Bureković (od 85.Barać), Pezer (od 62.Salčinović), Čolić. (Trener Elvedin Beganović);
Sloboda: Pirić, Kostić, Moranjkić, Efendić, Mehemedagić, Ordagić (od 92.Salihović), Stjepanović, Mehidić (od 70.Krpić), Ahmetović, Veselinović (od 80. Škahić), Kiso. (Trener Husref Musemić);

U prvih desetak minuta utakmice zabilježene su dvije izgledne prilike, i to po jedna na obje strane. Prvo je u timu Slobode prijetio Kiso, da bi malo kasnije Moranjkić spasio čist pogodak ispred Anela Dedića nakon odličnog prodora Vernesa Selimovića.
Zatim je stopostotnu priliku za Slobodu propustio Mersudin Ahmetović pogodivši stativu domaćeg gola i lopta je otišla u gol aut. U 19. minuti ponovo se tresao okvir Čelikovog gola, a prečku je ovog puta uzdrmao Amer Ordagić, nakon što su gosti na brzinu izveli slobodan udarac i iznenadili domaću odbranu.
Sloboda dolazi u vođstvo u 27.minuti, a pogodak je postigao Mersudin Ahmetović iz penala. Prethodno je Kazazić izgubio duel sa Ordagićem, koji mu je odnio loptu, a Kazazić ga faulirao u šesnaestercu. Pet minuta prije kraja prvog poluvremena veliku priliku za izjednačenje rezultata propustio je Anel Dedić.
Prvu priliku u nastavku susreta zabilježili smo u 49. minuti i to pred golom Slobode. Prijetio je Mahir Karić, koji je snažno šutirao sa oko 18 metara, a dobrom intervencijom istakao se Kenan Pirić. Veliku priliku za Čelik u 75. minutu propustio je Vernes Selimović.
U 77. minuti Čolić odlično ubacuje, Efendić loptu zaustavlja rukom, ali po ko zna koji put ove sezone sudije ne sviraju penal za Čelik. Uslijedili su protesti sa tribina Čelikovog stadiona na račun, dosta smušenog, sudije Antonija Bandića.
U 89. minuti Čelik dolazi do izjednačenja na 1:1. Korner sa lijeve strane izveo je Salčinović, a Barać spušta loptu Kojiću koji poravnava rezultat. U 90. minuti Čelik je imao priliku doći do pobjedosnog gola, ali nakon centaršuta Popovića Selimović šutira preko gola.
Revanš utakmica igra se u Tuzli 04.novembra 2015.godine.
U prvim susretima osmine finala fudbalskog Kupa Bosne i Hercegovine postignuti su sljedeći rezultati:
Čelik – Sloboda TZ 1:1
Sloboda NG – Mladost 2:1
Borac – Bratstvo 1:0
Travnik – Radnički 0:2
Rudar – Radnik 1:3
Željezničar – Gošk 3:0
Orašje – Široki Brijeg 0:3
Slavija – Sarajevo 1:4
Revanš utakmice igraju se 4. Novembra 2015.godine.

E. Imamović za Zenicablog

– Rezultati prvih susreta osmine finala nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine:

Bosanski Novi: Sloboda – Mladost 2:1 (2:0)
Banja Luka: Borac – Bratstvo 1:0 (0:0)
Zenica: Čelik – Sloboda 1:1 (0:1)
Travnik: Travnik – Radnički 0:2 (0:1)
Kakanj: Rudar – Radnik 1:3 (0:1)
Sarajevo: Željezničar – Gošk 3:0 (1:0)
Orašje: Orašje – Široki Brijeg 0:3(0:2)
Istočno Sarajevo: Slavija – Sarajevo 1:4(0:2)

Uzvratni susreti igraju se 4. novembra.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno