Nogomet

Foto: Remi Čelika i Mladosti

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na B terenu Kamberovića polja (teren sa umjetnom travom), odigrana je kontrolna-pripremna utakmica između domaćeg NK Čelik i FK Mladost iz Doboj Kaknja, federalnog prvoligaša.
Ovo je treća kontrolna-pripremna utakmica nogometaša Čelika pod vođstvom novog trenera Borisa Pavića. Nakon dvije pobjede, protiv banovićke Budućnosti 1:0 i Rudara iz Kaknja 3:1, nogometaši Čelika danas su odigrali neriješeno protiv Mladosti.

REZULTAT: ČELIK – MLADOST (DK) 2:2 (1:1);

Strijelci: 1:0 Simić iz penala (10′), 1:1 Šišić (22′), 1:2 Dž.Huseinspahić (70′), 2:2 Alen Dedić (74′.);
U 35.minuti utakmice crveni karton dobio je Šišić, jer je, kao zadnji igrač, nepropisno zaustavio jednog igrača Čelika u prodoru ka golu. Domaći su dozvolili da gosti uvedu drugog igrača umjesto Šišića.
Gledalaca oko 300; Glavni sudija: Adis Todorovac, pomoćnici: Zerin i Damir Bajrambašić (svi iz Zenice).

Sastavi ekipa:
NK Čelik (početni sastav): Adi Adilović, Hećo, Bureković, Kojić, Jusić, Grahovac, Anel Dedić, Salčinović, Simić, Popović, Karić. (Trener Boris Pavić).
Još su igrali: Bukvić, (Aid Vehabović), Alen Dedić, Pezer, Gojković, Radulović, Kazazić, Pejić, Kavazović, Hanan Adilović, Sikira, Ribić…

FK Mladost (Doboj Kakanj): Šabić, Rizvanović, Hasanović, Alagić, Hrelja, Savić, Šišić, Durmić, Dilaver, Isaković, Džafić. (Trener Nijaz Kapo).
Još su igrali: hinović, Dž. Huseinspahić, Karzić, Hasić, Kovač, Musić, Đuđo, Bajramović, Čelebić, Hrvat…

Utakmica je odigrana po sunčanom i prohladnom vremenu (+5*C).
Novi šef stručnog štaba Čelika Boris Pavić i njegovi pomoćnici i danas su dali priliku velikom broju nogometaša da pokažu šta znaju. I trener gostiju Nijaz Kapo izvršio je dosta izmjena na terenu.
Čelik je danas nastupio bez povrijeđenih Vernesa Selimovića i Ahmeda Džafića, dok se u prvom poluvremenu povrijedio i sjajni Fenan Salčinović, kojem je povrijeđeno koljeno.
Ekipa Mladosti predstavila se Zeničanima u odličnom izdanju i sa optimizmom idu u nastavak sezone. Predstavili su se kao ekipa koja ima “glavu i rep”, odigrali su borbeno i njihov trener Nijaz Kapo može biti zadovoljniji od svoga kolege Borisa Pavića na klupi Čelika. Utakmica je bila puna trke i visokog tempa, te je konačnih 2:2, čini se, najrealniji ishod. Čelik je poveo u 10. minuti golom Nikole Simića iz penala, nakon prekršaja nad Mahirom Karićem. U 22. minuti bivši igrač Čelika, Aldin Šišić, sa oko 25 metara iskosa lobuje golmana Adija Adilovića za izjednačenje. Od 35. minute Mladost je igrala bez Šišića koji se našao na mjestu zadnjeg igrača odbrane, nepropisno zaustavio Vladimira Grahovca, a sudija Todorovac nije imao drugog rješenja osim da pokaže crveni karton Šišiću. Umjesto isključenog Šišića ušao je drugi igrač, jer se, ipak, radi o pripremnoj utakmici. Mladost je povela u 70. minuti nakon što se Dženis Huseinspahić majstorski oslobodio svojih čuvara, a potom sa 10 metara iskosa loptu poslao u mrežu preko golmana Semira Bukvića. U 74.minuti konačan rezultat postavio je Alen Dedić jakim prizemnim udarcem iz slobodnog udarca sa oko 17 metara.

Čelik će narednu provjeru imati u subotu 07. februara 2015.godine i ugostit će ekipu Goražda, lidera na tabeli Prve federalne lige, prije odlaska na zimske pripreme u Međugorje, od 11.-21.februara 2015.god. Igrat će se na A terenu Kamberovića, da se nogometaši osjete travnati teren.

Inače, prvenstvo se nastavlja 16.kolom, 28.02./01.03.2015.godine, u kojem Čelik gostuje u Vitezu.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno