Nogomet

FOTO: Remi Čelika i Borca na Bilinom polju u derbiju začelja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Remi Čelika i Borca na Bilinom polju u derbiju začelja – 6.kolo Lige za opstanak Premijer nogometne lige BiH, NK ČELIK – FK BORAC 1:1 ; Stadion: „Bilino polje” u Zenici; Početak u 17 sati; Gledalaca oko 8.000 (Na južnoj tribini oko 600 navijača Čelika, popularnih Robijaša). Ulaz na utakmicu bio je slobodan. Vrijeme  sunčano (+23*C).  Sudije: Glavni sudija Elvis Mujić (Banovići), pomoćnici, A1 Goran Dujak (Odžak), A2 Igor Radaković (Prijedor), delegat Mile Mandić (Kozarska Dubica).

Uokviru  6. kola Lige za opstanak BH Telekom Premijer nogometne lige BiH, u Zenici na stadionu “Bilino polje“ igrali su domaći NK Čelik i ekipa FK Borac iz Banja Luke. Završeno je neriješenim rezultatom.

REZULTAT: ČELIK – BORAC  1:1 (0:0);

Strijelci: 0:1 Petar Kunić u 54′ za Borac, 1:1 Stevo Nikolić u 63.minuti za Čelik;

Žuti kartoni: Celik Yusuf (Čelik), Danilović, Kunić, Ojdanić (Borac);

Crveni karton: Fenan Salčinović (Čelik) u 64.minuti.

Sastavi ekipa, izmjene:

Čelik: Dujković, Bevab, Pandža, Salčinović (cap), Karamatić, Kadrić (od 34.Livančić), Okoli, Anđušić, Šišić (od 57. Celik Yusuf), Đelmić (od 57. Jurina), Nikolić.   (Glavni trener Edin Prljača); Na klupi za rezervne igrače bili su: golman Karajbić, Šantić, Jurina, Livančić, Akgun Enes, Ćemalović, Celik Yusuf;

Borac: Vukliš, Ojdanić, Puzigaća (cap), Karić, Kunić, Mahović, Žeravica, Majkić, Danilović, Veselinović, Zekanović. (Glavni trener Darko Vojvodić);

Utakmica je krenula sa zakašnjenjem od nekoliko minuta nakon što su Robijaši ubacili na teren papirne trake  i čekalo se njihovo odstranjivanje sa terena za početak utakmice. Čelik je prvi zaprijetio preko Nikolića u 3.minuti, koji je glavom šutirao pored gola. Na drugoj strani pokušao je Kunić u 5.minuti, ali je njegov šut otišao pored gola. Najbolju šansu za Čelik propustio je Okoli u 29.minuti, kada je sa pet metara bio neprecizan. U 43. minuti vidjeli smo fenomenalan pokušaj šuta-loba od strane Šišića, gotovo sa 50 metara, ali je golman Borca Vukliš nekako odbranio i na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0.

U nastavku je viđena prava drama i dosta uzbuđenja. U 54. minuti nakon šuta Veselinovića i odbijene lopte na pravom mjestu našao se Kunić koji je doveo Borac u vodstvo od 0:1. Međutim, Čelik nije podlegao pritisku i vrlo brzo je uzvratio. U 63.minuti Nemanja Anđušić je odlično centrirao sa lijeve strane do Steve Nikolića koji je glavom pogodio za 1:1. Samo što se krenulo sa centra vidjeli smo nevjerovatan potez Fenana Salčinovića, koji je pocrvenio nakon grubog starta i crno-crveni su ostali sa deset igrača do kraja utakmice. Anđušić je u 68. minuti imao veliku šansu nakon centaršuta Bevaba, ali nije pogodio sa samo nekoliko metara. Okoli je ponovo bio u velikoj šansi, ali opet sa par metara šutirao pored gola. U 90.minuti odličan prodor Jurine, centaršut po zemlji, ali je Nikolić kratak. Nikolić šutira sa ivice šesnaesterca, golman odbija loptu i u dopunskoj intervenciji golmana Borca, Čelikov igrač pada, ali sudija Elvis Mujić pokazuje da se igra nastavi. Zadnju šansu Čelik je imao Yusuf Celik u zadnjoj minuti sudijske nadoknade od četiri minute, ali je iz slobodnog udarca sa oko 25 metara šutirao visoko preko gola.

Sa osvojenim bodom mnogo zadovoljniji može biti Borac, a Čelik je propustio veliku šansu da se pobjedom približi „luci spasa“.

U narednom 7.kolu Lige za opstanak Čelik gostuje ekipi NK GOŠK u Gabelu.

– subota:
Čelik – Borac 1:1
Vitez – Mladost 1:2

– nedjelja:
Sloboda – Gošk (17.00)

Tabela:

1. MLADOST 28 10 9 9 36:33 39
2. BORAC 28 8 8 12 16:26 32
3. SLOBODA 27 7 9 11 24:27 30
4. GOŠK 27 8 6 13 24:33 30
5. ČELIK 28 7 4 17 27:57 25
6. VITEZ 28 1 6 21 11:53 9

Tekst: Ekrem Imamović; FOTO: E. Imamović / Sportsport.ba / Facebook



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno