Zenica

FOTO: Rekonstruisana sala OŠ “Meša Selimović”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Svečano je danas otvorena rekonstruisana fiskulturna sala u OŠ “Meša Selimović”. U rekonstrukciju je Turska vojna misija uložila 90.000 KM, a Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Vladi ZDK oko 20.000 KM.

Komandant Turske vojne misije u BiH brigadir Bariš Konak izrazio je zadovoljstvo što su sa 90.000 KM sudjelovali u obnovi školske sale i tako doprinijeli boljim uslovima za budući rad, učenje i razvoj učenika te zeničke škole, koju pohađa oko 600 učenika.

-Ovo ne smatramo kao pomoć, nego kao podršku našem bratskom, bosanskohercegovačkom narodu. Vaša je sreća i naša sreća – podvukao je na današnjoj svečanosti tim povodom brigadir Konak.

Podsjetio je da su od 1993. godine i dolaska u BiH sudjelovali u više od 600 sličnih projekata te da će nastaviti pružati podršku BiH i ZDK-u.

Ministar obrazovanja Spahija Kozlić zahvalio je prijateljskom i bratskom turskom narodu na još jednom uspješnom projektu, koji je uvod u obilježavanje 30. godišnjice obnove nezavisnosti države BiH.

Istakao je kako se i lično, tokom svog prošlogodišnjeg boravka u Turskoj, uvjerio koliku podršku i naklonost svih struktura turskog naroda i države ima BiH te s kolikim su pijetetom govorili o doprinosu prvog predsjednika Predsjedništva Republike BiH Alije Izetbegovića.

-Razmišljali smo šta učiniti za ovu sportsku salu i odlučili smo se da kupimo semafor te da na taj način upotpunimo sve ono što će se dešavati u ovoj sportskoj sali. Posebice kada su u pitanju djeca, ali i svi oni sportovi i takmičenja koja će se ovdje održavati – kazao je ministar Kozlić.

Najavio je kako će već na narednoj sjednici Vlade ZDK predložiti donošenje odluke o kupnji semafora za sportsku salu ove škole, za čiju su rekonstrukciju te nabavku novih rekvizita već izdvojili 20.000 KM. U sklopu rekonstrukcije, izvršeno je i postavljanje novog parketa, površine oko 300 kvadratnih metara.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno