Ostali sportovi

FOTO: Ragbi klub Čelik – odigrano IV kolo Prvenstva Dalmacije za mlade u ragbiju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Ragbi klub Čelik – odigrano IV kolo Prvenstva Dalmacije za mlade u ragbiju – Ragbi škola Ragbi kluba Čelik nastupila je na završnom IV kolu Prvenstva Dalmacije za mlade u ragbiju koje je održano 02.12.2018. godine u domaćinstvu i organizaciji Ragbi kluba Invictus iz Dubrovnika. Ovo je ujedno bio i posljednji ragbi događaj za mlade uzraste u kojem je učestvovala Ragbi škola Ragbi kluba Čelik.

Na ovome turniru mladi ragbijaši iz Zenice nastupili su u tri kategorije U8, U10 i U12 sa ukupnom brojem preko 40 takmičara u ove tri kategorije.

Pored Ragbi kluba Čelik nastupile su i ekipe: Ragbi kluba Makarska Rivijera, Ragbi klub Nada iz Splita i Ragbi klub Sinj iz Sinja i naravno domaćin Ragbi klub Invictus Dubrovnik. Izuzetno je važno napomenuti da rad Ragbi škole Ragbi kluba Čelik nije prošao nezapaženo te da su ostvareni izuzetno dobri rezultati u svim kategorijama u sva četiri kola takmičenja za mlade u ragbiju.  Na dosadašnjim turnirima Ragbi škola Ragbi kluba Čelik također je ostvarila ukupni dobar plasman u svim kategorijama a najbolji plasman je ostvarila U8 selekcija koja je osvojila prvo mjesto na svim turnirima u ovom dijelu sezone.

Obzirom na broj igrača koji je učestvovao na ovim turnirima ragbi kao sport ima svijetlu budućnost. Sada slijedi zimska pauza i treninzi u sali kako bi se unaprijedile vještine i znanja a sve kao uvod u veliki 2 Kids Rugy Fest koji će se održati u Zenici 18.05.2019. godine. Ovim putem se zahvaljujemo Ragbi klubu Invictus iz Dubrovnika na odličnoj organizaciji i domaćinstvu turnira. Izuzetno je važno napomenuti da Ragbi škola Ragbi kluba Čelik funkcionira na potpuno besplatnom principu  za polaznike i da je sav rad  stručnog i tehničkog osoblja na volonterskoj bazi.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno