Ostali sportovi

FOTO: Ragbi: BiH-Turska 24:21

Ragbi - BiH-Turska
Ragbi - BiH-Turska
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ragbi reprezentacija Bosne i Hercegovine zabilježila je šestu uzastopnu pobjedu, u okviru Evropskog ragbi prvenstva – grupa 2D, i zadržala prvo mjesto na tabeli.

Bh. ragbijaši su, kao domaćini, savladali reprezentaciju Turske rezultatom 24:21, poluvrijeme 10:9, i tako natjecanje u ovoj godini zaokružili svim pobjedama.

Trener Ermin Mušinović za ovu utakmkicu nije mogao da računa na nekoliko povrijeđenih igrača, a izostao je i nastup nekoliko igrača, koji igraju u inostranstvu.

Ekipa Turske je od početka pokušala da nametne svoju igru i da napravi iznenađenje, održavajući rezultat u prvom dijelu utakmice. U nastavku je ulaskom Fetića dobilo se na prodornosti i Zmajevi su sa nekoliko prodora ostvarili razliku, koja se do kraja utakmice smanjila na samo tri poena.

Zgoditke za Bosnu i Hercegovinu postigli su Stanković, Turčinović, Oruč i Durgut po pet poena, a Subašić je postigao četiri poena, dok su za Tursku poentirali Erdener sa 12 poena, Erturk sedam i Acibe dva poena.

Utakmicu je pred oko 1.000 gledalaca sudio Yann Benoiit iz Švicarske, sa pomoćnicima Šestićem i Karićem (oba BiH).

Bosna i Hercegovina: Ajanović Semir, Turčinović Senad 5, Stanković Zeid 5, Pojskić Edin, Suljić Ammar, Oruč Haris 5, Tufekčić Sedad, Durgut Dženan 5, Zadić Armin, Subašić Sabahudin 4, Spahić Fadil, Glavaš Selmir, Hamzić Adnan, Topčić Semir, Tuka Elvis, Bašić Adis, Fetić Mirsad, Mrkaljević Muhamed, Ahmić Nejro, Bišić Mahir, Smajlović Samed, Begić Haris i Spahić Elvin.

Turska: Gokhan Kanyaoglu, Sezer Demirel, Akin Aslan, Tahsin Ogulhan Kabadayi, Ata Doruk Celiktutan, Mihrac Erturk, Davut Yavuz, Ibrahim Demircan, Mert Zabci, Bayram Erdener, Ramazan Kabak, Ferhat San, Zakir Kalabas, Ramazan Kilickaya, Halil Gozukucuk i Kerim Galal.
Selektor: Engin Yuksel



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno