Ostali sportovi

FOTO: Rafteri SRK Bosna Zenica učestvuju na Evropskom prvenstvu u raftingu u Češkoj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rafteri SRK Bosna Zenica su otputovali u Češku gdje u periodu od 21. do 27. avgusta 2023.godine učestvuju na Evropskom prvenstvu u raftingu R4+R6, koji se održava u  VLTAVA 2023- Česka. (International Rafting Federation Evropskom prvenstvu u raftingu Svaz vodáků České republiky), saopštili su iz SRK Bosna Zenica.

-Naši rafteri-seniori, Dajan Vinovčić, Sanjin Smriko, Bojan Alić, Demir Šabanović i Zoran Kuljić  na ovom takmičenju, nastupit će u kategorii Open R4. Evropsko rafting prvenstvo u Češkoj veslaće se u klasičnim disciplinama: Sprint, H2H, Slalom i Spust. Želimo vam puno srece i sportskih uspjeha -, objavili su iz SRK Bosna.

Na prvenstvo u Češku putuju i rafteri RK „Dajak klub“ iz Banja Luke sa tri tima, i to dva u R4 i jednim timom u R6 kategoriji i kako su najavili u medijima, „boriće se za medalje“. Kako su najavili iz banjalučkog kluba, ekskluzivno, Evropsko prvenstvo u R4 biće iduće 2024. godine u Banjoj Luci.

Dakle, momci iz Zenice i Banjaluke u narednim danima predstavljaju Bosnu i Hercegovinu na Evropskom prvenstvu u raftingu u Českoj. Prijenos možete pratiti u srijedu i četvrtak na OVOM linku, saznali smo od člana porodice učesnika. Podržimo timove iz oba bh. grada u nastojanjima da osvoje neku od medalja na ovom prestižnom takmičenju.

E.Imamović; Foto SRK Bosna Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno