Nogomet

Foto: Radnik i Borac u finalu Pionirskog prvenstva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Radnik i Borac u finalu Pionirskog prvenstva – Pioniri Radnika iz Bijeljine pobijedili su danas u Zenici ekipu Širokog Brijega sa 1:0 u polufinalu završnice Pionirskog prvenstva Bosne i Hercegovine. Prva šansa za pogodak viđena je u 20′. Mario Zovko je ušao u kazneni prostor Radnika, a njegov šut je izblokirao defanzivac Simić.

Uzvratio je Radnik četiri minute poslije kada je Rakić prošao i golmana Širokobriježana, ali su odbrambeni igrači uspjeli da ga spriječe da šutira ka golu. Ekipa iz Bijeljine do prednosti je došla u 39′ golom Radića iz jedanaesterca kojem je prethodio prekršaj Martića nad Rakićem.Zaprijetili su igrači Radnika i u 48′ kada je Nikić odlično prošao lijevoj strani, a defanzivci Širokog Brijega su uspjeli da izbace loptu u korner.

Široki Brijeg je takođe imao priliku iz penala u 58′ da izjednači rezultat. Sesara je u šesnaestercu prekršajem zaustavio Tomić. Kazneni udarac izveo je Ćavar, ali je Vasić odbranio njegov udarac. Nakon kornera u 65′ u prilici se našao odbrambeni igrač Radnika Simić, uhvatio je volej i poslao loptu preko gola. Do kraja susreta više nije bilo prilika i ekipa iz Bijeljine se pridružila Borcu u finalu koje je na programu sutra u 11.00 u zeničkom Trening centru.

Radnik-Široki Brijeg 1:0 (0:0)

Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sudija: Sabrija Topalović (Zenica).

Pomoćnici: Emir Zahiragić, Sanel Herceglija (Sarajevo).

Delegat: Esnaf Buza (Kakanj).

Strijelci: 1:0 Aleksa Radić (39′).

Žuti kartoni: Slobodan Tomić, Mladen Dujković (Radnik), Luka Brkić, Jure Leto (Široki Brijeg).

Radnik: Kosta Vasić, Predrag Ristanović, Nikola Ćatić (36. Miljan Odžaklić), Nemanja Rakić, Aleksa Radić, Mladen Dujković, Nikola Stanišić, Aljoša Mitrović (63. Danijel Jović), Slobodan Tomić, Nenad Nikić, Boris Simić. Trener:Ognjen Subotić.

Široki Brijeg: Petar Zovko, Domagoj Karačić (54. Matej Skoko), Mate Zvonimir Lasić, David Martić, Toni Cigić, Mario Zovko, Hrvoje Ćavar, Stipe Tokić (36′ Jure Leto), Luka Brkić, Kristijan Sesar, Ivan Mustapić (46. Marko Zlomislić).Trener: Denis Ćorić.

Prvi polufinalni susret završnice Pionirskog prvenstva BiH odigran je danas u Trening centru NS/FS BiH u Zenici gdje je Borac pobijedio ekipu Željezničara sa 2:0. Prvu priliku imao je sarajevski tim u 18′, ali Devlić se nije najbolje snašao u protivničkom kaznenom prostoru i defanzivci Borca su otklonili opasnost ispred svog gola.

Uzvratili su Banjalučani u 23′ kada je Vujmilović odlično šutirao sa preko 20 metara, ali se istakao golman Željezničara Pojata i izbacio loptu u korner. Udarac iz ugla izveo je Bosnić, Bobić je bio najviši u skoku, no lopta je nakon njegovog pokušaja otišla preko gola. Borac je došao do prednosti u 27′. Stojičić je sam istrčao kontra napad, ušao u kazneni prostor Željezničara iskosa sa lijeve strane i pogodio suprotni ugao golmana Pojate za 1:0. Još jednu priliku tim iz Banjaluke imao je u 33′ poslije kornera. Vrebac je nakon ubačaja Bosnića bio najviši u skoku i sa 5 metara od protivničkog gola loptu poslao preko gola.

Drugo poluvrijeme Borac je otvorio prilikom. Ponovo je Stojičić izašao pred Pojatu sa lijeve strane, ali je ovaj put uspješniji bio golman Željezničara. Agilni Stojičić je dobro šutirao sa ivice šesnaesterca u 43′, a lopta je ovaj put otišla pored gola. Treći pokušaj Stefana Stojičića u drugom poluvremenu, u 47′ završio je iza Pojatinih leđa. Nakon ubačaja Bosnića sa desne strane, Stojičić se našao na drugoj stativi i nije mu bilo teško da postigne pogodak za 2:0.

I nakon drugog pogotka nastavio je banjalučki tim sa napadima, a Arsić je u 55′ iz dobre poziciji šutirao preko gola. Isti igrač se dobro izborio za poziciju u 64′, ali je poslao loptu pored gola. Do kraja susreta Željezničar je pokušavao da dođe do izjednačenja, no golman Borca Gašić je zaustavio svaki pokušaj protivnika i rezultat se nije mijenjao.

Borac-Željezničar 2:0 (1:0)

Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sudija: Azem Karić (Zenica).

Pomoćnici: Mirza Demir (Kakanj), Emir Delić (Zenica).

Delegat: Esnaf Buza (Kakanj).

Strijelci: 1:0 Stefan Stojičić (27′), 2:0 Stefan Stojičić (47′).

Žuti kartoni: Luka Bobić (Borac), Ali Panjeta (Željezničar).

Borac: Nikola Gašić, Đorđe Milojević, Luka Bobić (68. Dalibor Gajić), Đorđe Jović, Sergej Latinović, Andrej Bosnić (68. Mihajlo Amidžić), Slobodan Vuk Vujmilović (61. Filip Marjanović), Nikola Turanjanin (64. Mihajlo Jokić), Stefan Stojičić (52. Nikola Rogić), Viktor Vrebac, Vladimir Arsić. Trener: Dragan Benić.

Željezničar: Admir Pojata, Tarik Halvadžija (48. Faris Delić), Bajazit Devlić (58. Strahinja Sudžum), Ian Džindo (61. Amer Zulić), Admir Huskić, Edin Mujić, Kenan Cacan, Ali Panjeta, Amar Omerović, Timur Helač, Amer Gušić (48. Sanjin Krezić). Trener: Omer Joldić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno