Zenica

FOTO: Radna subota za Albatrose!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Radna subota za Albatrose! – Članovi udruženja Albatros su počeli realizaciju prvih aktivnosti u sklopu #100DaysChallenge koji se odnosi na jačanje lokalne zajednice. Ovu inicijativu sprovodi @Institut Kult a finansira ga Američka ambasada u BiH.

Ni tmurno vrijeme nije bilo prepreka za vrijedne članove Udruženja Albatros, dobro raspoloženje, požrtvovanost i želja da učine nešto dobro za svoju lokalnu zajednicu nadjačali su kišu i nisku temperaturu. Dan je počeo sadnjom sadnica paulovnije i stubnih kanti za smeće na izletištu Borovi u MZ Arnauti. Nakon toga akciju na Borovima smo završili čišćenjem smeća.

Poslije toga smo se uputili prema najvećoj osnovnoj školi u BiH, OŠ Ćamil Sijarić. Tu smo obogatili školsko dvorište OŠ Ćamil Sijarić sa sadnicama paulovnije i dvije stubne kante za smeće u koje će đaci moći bacati svoje otpatke poslije svakog odmora. Ovim želimo da probudimo svijest mladih o važnosti zaštite okoliša. Na kraju ovu priliku želimo da iskoristimo da se posebno zahvalimo direktoru OŠ Ćamil Sijarić koji je prepoznao i podržao našu pozitivnu priču i želju za poboljšanjem lokalne zajednice.

Zahvaljujemo se predstavnicima MZ Arnauti a veliko hvala ide svim našim članovima koji su odvojili vrijeme i uložili veliki trud i napor da se ova inicijativa realizuje, naši članovi mogu da budu odličan peimjer za sve mlade kako treba da se odnose prema svojoj lokalnoj zajednici i okolišu koji treba da čuvamo! #InstitutKult #AlbatrosZenica #100DaysChallenge #USA #USEmbassyBiH #activism



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno