Zenica

FOTO: Radionica umjetnosti “ebru” organizirana u prostorijama studijskog programa Turski jezik i književnost

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U ponedjeljak, 15. maja 2023. godine u prostorijama studijskog programa Turski jezik i književnost Filozofskog fakulteta Univerziteta u Zenici Ambasada Republike Turske u Sarajevu posredstvom Ureda za obrazovanje i uz pomoć Instituta “Yunus Emre” organizirala je radionicu umjetnosti “ebru” u okviru koje je prezentirana drevna turska vještina slikanja na vodi.

Navedena je radionica imala i svečani karakter jer su predstavnici Ambasade Republike Turske i Instituta “Yunus Emre” uručili skromne poklone našim studenticama kao znak zahvalnosti za pomoć koju su one pružile u pripremi i organizaciji Dječijeg festivala koji je održan u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” 9. maja 2023. godine.

Slikanje na vodi privuklo je veliku pažnju studentica koje su bile oduševljene činjenicom da su u toku radionice uspjele savladati osnovne tehnike ove drevne turske umjetnosti, što im je omogućilo da pokažu svoju kreativnost te da naslikaju svoje prve ebru-radove.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno