Ostali sportovi

FOTO: Prvo kolo ZDK Karate lige

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
U nedjelju 30.05.2021. godine održano PRVO KOLO ZDK KARATE LIGE u školskoj dvorani KŠC * SVETI PAVAO* u Zenici. Takmičenje je počelo u 10:00 i te završilo malo prije 19:00 h. Na navedenom PRVOM KOLU učešće je uzelo 10 karate klubova sa prostora ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA sa preko 320 takmičara i 31 ekipom. PRVO KOLO ZDK KARATE LIGE JE ZVANIČNO WKF KOLO KARATE LIGE.
Djeca su se takmičila u katama, borbama, katama ekipno i borbama ekipno.
Ukupno je dodijeljeno preko 450 medalja i 450 diploma.
Za najbrojnije i najmasovnije ekipe, gdje u izboru mi kao domaćini nismo učestvovali, smo posebno dodijelili ZLATNE PEHARE i to :
1. KARATE KLUB *LEOPARD* ZAVIDOVIĆI
2. KARATE KLUB * MERSAD KURTALIĆ* ZAVIDOVIĆI
3. KARATE KLUB *INTERNACIONAL* ZENICA
VELIKI ZLATNI PEHAR za ostvarene rezultate i osvojenu ZLATNU MEDALJU na Državnom prvenstvu BIH je dodjeljen gospodinu SELVERU KELEŠTURI.
ZLATNE PEHARE KLUBA za najredovnije, najtrofejnije i najbolje takmičare karate kluba *PERFEKT* su dobili :
1. ALI ZLOTRG
2. AMINA DELIĆ
3. AMNA KADRAGIĆ
4. DŽINAN EFENDIĆ
5. HANA COGO
6. LAMIJA KALABIĆ
7. MERJEM BOŠNJAK
8. NADIJA TUTMIĆ
9. RANIA TATAREVIĆ
10. ZEJNEB EFENDIĆ
POSEBNE ZAHVALNICE za podršku i nesebičan doprinos u radu i afirmaciji našeg kluba su dodijeljene svim zvaničnim službenim licima(delegatu, vrhovnom sudiji, predsjeniku ZDK Saveza) na PRVOM KOLU ZDK KARATE LIGE, kao i INSTITUTU ZA ZDRAVLJE I SIGURNOST HRANE, zatim našim medijskim partnerima RTV ZENICA, ZENICABLOGu, RADIO ZENITU i te pojedinicima iz medija i to gospodinu Adnanu Džonliću i gospodinu Mirsadu Pripoljcu.
Zatim smo POSEBNE ZAHVALNICE dodijelili i našim prijateljima/sponzorima/donatorima koji su podržali i mnogo pomogli da se organizujemo ZVANIČNO WKF PRVO KOLO ZDK KARATE LIGE U ZENICI i to najznačajniji su :
1. MOZZART DOO BANJA LUKA
2. BH TELECOM DOO SARAJEVO
3. ALMY TRANSPORT DOO ZENICA
4. TELEMACH BH DOO SARAJEVO
5. PO ZLATNE KAPI ZENICA
6. NACIONAL DOO ZENICA
7. AREL DOO ZENICA
8. FM INŽENJERING
9. MESARSKI OBRT MESNICA MEFA ZENICA
10. FRIZERLAND ZENICA
11. BUREGDŽINICA LAĐANA ZENICA
12. GRAD ZENICA
13. MINISTARSTVO ZA OBRAZOVANJE, KULTURU I SPORT ZDK
Od srca se zahvaljujemo svim našim prijateljima kluba, kao i svim našim roditeljima koji su na sve moguće načine pomogli da se organizuje navedeno kolo lige, kao i što vjeruju u nas, naš put i isti zajedno gazimo. Sami možemo zaista mnogo, ali uz podršku i pomoć naših prijatelja zaista PUNO PUNO PUNO VIŠE.
PLAN AKTIVNOSTI KARATE KLUBA PERFEKT do kraja 2021.godine
Mjesec juni
U planu rada našeg karate kluba PERFEKT ZENICA jeste u junu odlazak na takmičenja u Sarajevo, Bugojno i Usoru u skladu sa našim mogućnostima.
Mjesec julu i august
U julu i augustu ćemo organizovati LJETNU KARATE ŠKOLU na otvorenom na Kamberovića polju, gdje radimo redovno svaki dan treninge u večernjim satima sa početkom od 18:00 h sa djecom uzrasta od 04 godine do seniora.
Također krajem mjeseca jula ćemo organizovati KLUPSKO POLAGANJE ZA VIŠA ZVANJA/POJASEVE.
U mjesecu augustu je planiran KLUPSKI IZLET na neko od izletišta oko Grada Zenica ili odlazak na neko od jezera u BiH ili čak na more, opet sve u zavisnosti od naših mogućnosti.
Također u mjesecu augustu smo planirali izradu klupskih trenerki i majica.
Mjesec Septembar
Početkom mjeseca septembra je planirano organizovanje turnira PERFEKT OPENa ZENICA 2021 u Gradskoj Areni Zenica, koji je već uvršten u kalendar aktivnosti Federalnog karate saveza.
Do kraja godine je planirano učešće na što više pozivnih turnira širom BiH, kao i zvaničnih kola ZDK lige.
U nadi da ste zadovoljni našim radom i imate mogućnost da podržite još neku od naših aktivnosti, slobodno nam se javite i da pravimo sljedeće projekte i saradnju.
Predsjednik karate kluba PERFEKT iz Zenice
Bošnjak Nermin
Majstor karatea crni pojas 5.Dan


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno