Nogomet

FOTO: Prvi gol za Zeničane na Bilinom polju – Dilaver junak Čelika u komšijskom derbiju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika savladali su Mladost s 1:0 u komšijskom okršaju koji je odigran u sklopu osmog kola Premijer lige BiH. Čelik je nakon serije od četiri utakmice bez pobjede, danas ipak slavio i došao u gornji dio tabele, dok je Mladost ostala sa pet bodova pretposljednja u ligi, a iza sebe ima samo Zvijezdu, koja ima tri boda.

Domaćin je bolje otvorio meč, kontrolisao situaciju na terenu, prijetio u nekoliko navrata, ali Mladost se uspijevala odbraniti. Umalo da gosti iznenade domaće u 35. minuti. Furiozna kontra gostiju, Fanimo je uposlio Hiroša, a Pavlović uz pomoć prečke spašava svoj gol. Igralo se otvoreno i u nastavku, a gol odluke postignut je u 62. minuti. Dilaver je postigao sjajan gol glavom za vrijedne bodove Zeničana. Mogao je Dilaver u 85. riješiti pitanje pobjednika, ali Abdulahović je upisao još jednu dobru intervenciju na golu Kakanjaca.

Inače, ovo je bila prva domaća utakmica za novog trenera Babića i prva pobjeda Čelika na Bilinom polju, kao i prvi postignut gol u ovoj sezoni.

Čelik – Mladost 1:0 (Dilaver 62)

NK Čelik: Pavlović, Ćubara, Vrhovac, Dilaver, Salčinović, Huseinbašić, Pecelj, Blažević, Perišić, Jamak, Okić.

FK Mladost: Abdulahović, Hreljić, Fanimo, Atajić, Hiroš, Smajlagić, Dujmović, Crnički, Begić, Bajić, Isaković.

Tekst i foto SportSport.ba

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno