Zenica

FOTO: Prvi doktor medicine na Univerzitetu u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Medicinski fakultet u Zenici je jedna od najmlađih visokoškolskih ustanova Univerziteta u Zenici i samim tim institucija koja stoji pred posebnim izazovima i procesima unapređenja i organizacije nastavnog procesa. Kao specifična visokoškolska organizacija koja obrazuje buduće medicinsko osoblje Medicinski fakultet je već ostvario zavidne rezultate o čemu govori oko 700 diplomiranih studenata na odsjeku Zdravstvene njege i oko 60 magistara struke, od kojih su mnogi već našli posao u brojnim zdravstvenim ustanovama.

Zenica i Bosna i Hercegovina će ove godine dobiti prve doktore medicine koje su svoje obrazovanje stekli na Univerzitetu u Zenici.

Nakon šest godina studiranja, koliko traje integrisani studij Opće medicine, u petak, 9. jula 2022. godine Redžib Direković odbranio je diplomski rad na temu “Implikacija nagiba šatora malog mozga na volumen stražnje lobanjske jame” pod mentorstvom prof.dr.sc. Zdenke Krivokuće i stekao zvanje doktora medicine.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno