Rekreacija

FOTO: Prva “Šetnja do iftara 2024”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

⭕ Godinu dana čekanja i konačno – Prva #ŠetnjaDoIftara 2024. Sa velikim očekivanjima smo krenuli u pripremu ove ture.

Odabrali smo Zvečaj, kao lokaciju gdje nikada nismo izveli kolonu u sklopu Šetnji, pa smo se nadali i lijepom odzivu ljubitelja ovog projekta. No, od prošlog ponedjeljka, kad smo turu objavili, pa do četvrtka, prijavilo se preko 300 učesnika, što je bilo potpuno neočekivano.

Radi bolje realizacije ture, odlučili smo se za promjenu ture i okrenuli se Zmajevcu, našem starom znancu. Do polaska, prijavilo se još učesnika, tako da smo na početnoj tački, na Staroj pijaci, u nedjelju popodne, imali 437 učesnika, što je apsolutni rekord našeg udruženja, možda i zeničke planinarske zajednice.

Šest autobusa bilo je potrebno da se prijavljeni transportuju do Visokovaca, gdje smo formirali kolonu uz Zmajevac u dužini od 1,7 km. Nakon odmora na Baricama, nastavili smo preko Zahalja do livade iznad naselja Ravan-planine, gdje smo imali iftar i akšam-namaz.

Nakon zajedničke fotografije sa blicevima mobitela, prizora koji se vidio iz cijele Zenice, spustili smo se do Travničke ulice. Cijela tura bila je duga 7 km.

Na turi je skupljen dobrovoljni humanitarni doprinos od 2.000 BAM, kojeg smo proslijedili za udruženje “pomozi.ba”.

Zahvaljujemo se onima bez kojih Prva Šetnja do iftara 2024 ne bi bila moguća, počevši od članova udruženja Azimuth 135 i naših vodiča, potom Gorske službe spašavanja Zenica, zatim Zeni-tours, Sehara Hidžab Shop, TopClean, pekara “Pruščanović”, Madi, Ermin i Armin Mujaković, porodica Dedić, Berina i Dragan Trivičević, anonimne osobe sa inicijalima Đ. K., I. M., DŽ. Đ. Zahvaljujemo se učesnicima iz Zenice, Sarajeva, Viteza, Kaknja, Visokog, Mostara i Dubaija na učešću i odličnoj disciplini i sjajnoj atmosferi, a roditeljima sa djecom na Velikom djelu za njihovu djecu.

Sljedeća, Druga #ŠetnjaDoIftara 2024 bit će objavljena uskoro na profilima udruženja Azimuth 135 na www.instagram.com/azimuth.135 i www.facebook.com/azimuth135
#SamoPravo
#Azimuth135

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marsel Jozić (@marseljozic)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno