Nogomet

FOTO: Prva liga FBiH – Poraz nogometašica Čelika u Zenici od lidera na tabeli

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Prva liga FBiH – Poraz nogometašica Čelika u Zenici od lidera na tabeli – Prva ženska nogometna liga FBiH. 11.kolo ŽNK Čelik – ŽNK Široki Brijeg 1:3;

Uokviru 11.kola u Prvoj ženskoj nogometnoj ligi Federacije BiH, sezona 2018/2019, nogometašice Čelika bile su domaćini ekipi ŽNK Široki Brijeg. Utakmica je odigrana na „A“ terenu stadiona na Kamberovića polje u Zenici, po oblačnom i kišovitom vremenu (+15*), u prisustvo oko 30 gledalaca. Završeno je pobjedom favorizovane gostujuće ekipe Širiki Brijeg.

Rezultat: Čelik – Široki Brijeg  1:3 (0:1);

Strijelci: Farah Kevilj u 87′ za Čelik, a Branka Bagarić u 45′ i 51′, te Slavica Glavota u 90′ za Široki Brijeg.

Glavni sudija Selmin Osmančević, A1 Emir Oprašić, A2 Naida Halilović (svi iz Zenice), delegat Benjamin Terzić (Zenica).

Sastav ekipe ŽNK Čelik:

Sedina Mujčinović-Begović, Aida Šeper, Ilma Durmo, Nedžla Međuseljac (od 83.Aja Muslić), Ena Pervan, Sajra Kulalić (od 76.Farah Kevilj), Džejlana Babić, Hana Babić (od 56.Hatidža Smriko), Muamera Pezer (cap), Anesa Nezić, Nejra Halać. Još na klupi: Emra Porča i Amila Dizdarević (Glavni trener Arijana Puljić, predstavnik kluba Vahida Mujčinović).

Po kišovitom vremenu, teškom i klizavom terenu odigrana je utakmica između domaće ekipe Čelika i favorizovane ekipe i lidera na tabeli, ekipe Širokog Brijega. Gošće su postigle golove pred kraj prvog poluvremena, u 45. i u zadnjoj minuti utakmice, 90.minuti, te na početku 2.poluvreemena, u 51.minuti.

Domaće su smanjile rezultat na 2:1 u 87′ preko rezerviste Farah Kevilj.

Zaslužena pobjeda gošći iz Širokog Brijega, koje su imale veći posjed lopte, a iz ŽNK Čelik kažu da su to, trenutno, njihove mogučnosti, ali su pružile dostojan otpor favorizovanim gošćama.

Rezultati 11.kola, 27./28.4.2019.god.:

Čelik – Široki Brijeg 1:3

Sloboda – Libero 2:1

Rosa Brandis – Fortuna 0:5

Sana 2014 – Mladost NP  (igraju 28.4.)

Na čelu tabele je ekipa Široki Brijeg sa 30 bodova, druga je Sana 2014 iz Sanskog Mosta sa 24 boda, a treća Mladost iz Nević Polja sa 21 bod. Na začelju tabele su Fortuna iz Živinica sa 7, Sloboda iz Tuzle sa 9.

Ekipa ŽNK Čelik je na omjeru od 3 pobjede, jedan remi i 7 poraza, 10 bodova i šesto mjesto na tabeli.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno