Nogomet

Foto: prozivka u NK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Izvršena prozivka u NK Čelik. Cilj kluba je bolji plasman od prethodnih sezona. U zeničkom nogometnom Premijerligašu Čeliku danas je održana prozivka za narednu sezonu nakon samo 15-ak dana pauze od završetka sezone 2014/2015. Na prozivci se nije pojavilo dosta igrača, koji su opravdano odsutni, koji će se, do kraja sedmice, priključiti treninzima ekipe..

Prisutnim su se obratili Senad Sarajlić, predsjednik kluba i Boris Pavić, šef stručnog štaba sa kojim je produžen ugovor i za narednu sezonu. Pored njih dvojice bili su prisutni i njegovi saradnici Elvedin Beganović i Nijaz Hrustanović, te v.d. direktora Adnan Nuhagić i članovi Upravnog odbora Mirsad Čizmo i Nusret Kalčo. Predsjednik Sarajlić je govorio o ozbiljnosti naredne sezone, jer je i okupljanje zakazano dosta ranije. Ističemo najvažnije dijelove njegovog izlaganja:
-zadržati standardne igrače iz prošle sezone,
-cilj kluba u narednoj sezoni je bolji plasman od prethodnih sezona,
-sa Emirom Jusićem i Mahirom Karićem dogovorena saradnja za naredne tri godine,
-dogovorena je daljnja saradnja i sa golmanom Semirom Bukvićem, Semirom Bajraktarevićem, Zlatkom
Kazazićem,
-u narednim danima čekamo Jovu Kojića, Vernesa Selimović i Renata Gojkovića, koji ima nekih ponuda iz
inostranstva,
-vratio se u Čelik veznjak Stipe Barač, koji je uspješno nosio dres Čelika pretprošle sezone,
-Čelik je do sada napustio samo Alen Dedić, koji je zbog porodičnih obaveza otišao u Njemačku,
-u vezi mladih igrača: sa Amirom Mašićem potpisati trogodišnji ugovor, a tu su još i Ivan Dujmović i Anes
Duraković,
-dovesti još 2-3 igrača na deficitarnim pozicijama (desni bek, veznjak, te krilni igrač za obje strane),
– obezbjediti licence za Premijer ligu i Evropu.
Sarajlić vjeruje da će Čelik u narednoj sezoni igrati važnu ulogu u našem prvenstvu.

Šef stručnog štaba Boris Pavić zahvalio je na podršci predsjednika, te najavio predstojeće pripreme:
„Moramo početi raditi od početka ozbiljno, prvenstvo će vrlo brzo doći i želimo do kraja mjeseca imati jasnu situaciju kada je u pitanju igrački kadar. Kao što je i predsjednik rekao, bitno je da zadržimo igrački kadar, a na najboljem smo putu da nam nosioci igre iz prošle sezone nose dres i u narednoj sezoni. Osim toga imamo u planu i angažovanje 2-3 igrača, te tako kompletirati ekipu i spremni dočekati novu sezonu. Uvjeren sam da će ovi momci u narednoj sezoni pokazati, također, kvalitet, te da ćemo vratiti navijače na stadion, mi smo sa njima sigurno mnogo jači. Ne želim da se bavim pitanjima koja nisu u domenu moga posla, to mislim na Skupštinu i rukovodstvo kluba, ja želim da mi svi zajedničkim snagama izvedemo Čelik na pravi put, te da Zenica bude ponosna na igrače Čelika, kao što je to nekad bila”, kazao je, između ostalog, Pavić i dalje nastavlja, kako bi ekipa trebala biti kompletirana do 22. juna. „Zato smo ranije krenuli sa okupljanjem i treningom, trenirat ćemo laganim tempom i kompletirati se. Nadam se da će ovaj tim, koji je proljetos igrao, ostati na okupu, a da ćemo se pojačati sa desnim bočnim igračem, polivalentnim veznjakom i krilnim igračem koji može igrati i po lijevoj i po desnoj strani“, rekao je, na kraju, Pavić.

Na kraju pressa dostavljen nam je spisak igrača na koje stručni štab Čelika računa u narednoj sezoni: Adi Adilović, Dženan Bureković, Marin Popović, Semir Pezer, Anel Dedić, Haris Hećo, Nebojša Pejić, Fenan Salčinović, Emir Jusić, Mahir Karić, Semir Bukvić, Semir Bajraktarević, Zlatko Kazazić, Nikola Simić, Vladimir Grahovac, Anes Duraković, Ivan Dujmović, Amir Mašić, Stipe Barać, Jovo Kojić i Vernes Selimović.

E.Imamović za Zenicablog

Foto: Ekrem Imamović, više na

Posted by Zenicablog on 15. Juni 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno