Zenica

FOTO: Proučena ikrar dova za hadžije s područja Muftiluka zeničkog

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Ensar džamiji u Zenici proučena je ikrar dova za 320 budućih hadžija sa područja Muftiluka zeničkog.

Na samom početku prisutne je poselamio izaslanik Ureda za hadž i umru Rijaseta Islamske zajednice u BiH, Izet-ef. Čamdžić koji je prisutne upoznao sa nekoliko važnih informacija.

Budućim hadžinicama i hadžijama se, također, obratio i muftija zenički, hafiz prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević koji je u svom obraćanju ukazao na značaj hadža i njegove vrijednosti.

Dovu je proučio muftija zenički koji je zamolio Uzvišenog Allaha, da hadžijama hadž bude kabul i da se vrate svojim kućama živi i zdravi, čisti od grijeha.

Nakon proučene ikrar dove, hadžije i hadžinice su potom dobili kofere kao i svu dodatnu potrebnu opremu koju im je obezbijedio Ured za hadž i umru Rijaseta Islamske zajednice u BiH.

Ove godine će 2.200 vjernika iz Bosne i Hercegovine obaviti petu islamsku dužnost – hadž. Prva grupa će u Medinu otputovati 12. juna ove godine.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno