Zenica

FOTO: Proslava 50. godišnjice mature elektrotehničara iz Tehničke škole “Đuro Salaj” Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U petak 17. juna ispred nekadašnje zgrade Tehničke škole Đuro Salaj okupili su se đaci pete generacije elektro smjera 1969/1972 da proslave 50. godišnjicu svoje mature. Tadašnja dva razreda E1 i E2 imala su preko 40 maturanata a ovom prilikom ih se okupilo trinaest: Đulaga Hamzić (organizator okupljanja), Vahid Zaimović, Zoran Mišanović, Edib Babahmetović, Fuad Kaknjo, Ibrahim Pašić, Nurudin Sačak, Vedad Korajlić, Enisa Pojskić Horić, Azemina Dokaza Klobodanović, Mirsada Šišić Bajramović, Zlata Herić Aračić i Munevera Halilović.

Dvojica profesora su im se pridružila: Mustafa Uzunović i Refik Telalović. Bilo je predviđeno da okupljanju prisustvuje i razrednica Subašić Tomka, no ona je bila spriječena da dođe jer je baš na taj dan morala da putuje na mezar svom pokojnom mužu profesoru Kemalu Subašiću. Ramiz Alibašić se izvinuo što nije mogao da dođe zbog zdravstvenih problema u svojoj porodici.
Izvršena je prozivka, pri čemu je svaki prozvani kratko raportirao o svojoj djeci i unučadima.
Odata je počast preminulim kolegama (prethodno objavljena na Zenica TV): Trtku Bajazitu, Mirku Nikoliću, Nihadi Terzić Talić, Alojzu Agatiću, Rifatu Mehinagiću, Jovi Milešiću, Abdulatifu Hadžimejliću i Fadilu Kaknji.
Pročitani su i pozdravi koje su pripadnicima ove generacije uputile njihove kolege iz dalekih zemalja: Josipa Barbić Bašić iz Australije, Nebojša Joveljić sa Novog Zelanda, Miroslava Vidaković Raković iz Holandije i Ivica Iličić iz Francuske. Svoj pozdrav je poslao i Zdravko Marčinko, čuveni košarkaški trener iz Poreča.
Slavlje je nastavljeno u restoranu Ada, na Ušču, u vrlo prijatnom raspoloženju do kasnih večernjih sati. Evocirane su brojne uspomene na profesore Fehima Begića, Branka Jovanovića, Željku Hajmana, Nadu Hadžajlić, Hasiba Hodžića, Žarka Žerajića, Ljubu Kelavu, Asima Šiljka, Radmilu Otašević, Ivana Hatvalića, Lazu Novakovića, Envera Kapetanovića, Jezdimira Kačara, Ladu Zec, Sabahetu Sadiković, Višnju Korbar….
Posljednje ovakvo okupljanje je bilo 2002. godine. Prije toga je najmasovnije bilo na desetogodišnjici mature 1982. godine, kom prilikom se okupila otprilike polovina maturanata (21). Odlučeno je da se ne čeka novih 5 godina nego da sljedeće okupljanje bude 2. juna 2023., sa nadom da će biti u još većem broju.
Veliko priznanje za ovaj događaj bez sumnje zaslužuje Đulaga Hamzić bez čijeg angažmana i njegove facebook stranice “Tehničari 1972 Zenica ELEKTRO” ništa ne bi bilo.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno