Košarka

Foto: promocija KŽK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Promocija KŽK Čelik pred novu sezonu. U gradskoj Areni Zenica održano završno okupljanje košarkašica KŽK Čelik pred novu košarkašku sezonu 2015/2016.  Pred početak treninga, prisutnim se obratio PR kluba KŽK Čelik, Nedžad Glibo, koji je pročitao trenutni roster ekipe za narednu sezonu: Adna Lončarević 1998.,Eni Nizamić 1999., Amna Kahrić 1999., Nerma Kadušić 1999., Emra Mandžuka 1999., Lamija Škaljo 2000., Sara Heljić 2000., Nedžla Kovačević, Anida Ćorović, Almina Čehajić, Aldijana Iriškić, Aida Kalušić, kapiten, Zvjezdana Gagić, Josipa Zovko, Anđelika Mitrašinović.

U stručnom štabu su: Slobodan Kecman, šef stručnog štaba, Eldar Durmić, pomoćni trener, Nedim Šišić, kondicioni trener a Begzada Avdić, fizioterapeut. Sa mlađim kategorijama će raditi trener Almir Omerčević.

Za razliku od prošle sezone ekipu je napustio veliki broj košarkašica (Miljana Džombeta, Jasmina Bigović, Maida Rahmanović, Irma Rahmanović, Jelena Prvulović, Nataša Popović, Jelena Jovanović), a u rosteru su nove košarkašice Zvjezdana Gagić (povratnik u redove Čelika), Anđelika Mitrašinović (iz Badela-Skoplje) i Josipa Zovko (iz hrvatske lige-Split), te mlade igračice iz KK BH Start-Zenica (Adna Lončarević 1998.,Eni Nizamić 1999., Amna Kahrić 1999., Nerma Kadušić 1999., Emra Mandžuka 1999., Lamija Škaljo 2000., Sara Heljić 2000.,), sa kojima je sklopljen dogovor o saradnji.
Današnjem okupljanju prisustvovao je i Behudin Bajgorić, šef i osnivač KK BH Start Zenica, koji je izrazio zadovoljstvo uspostavljenjem saradnje sa profesonalnim i veoma uspješnim klubom i kolektivom kao što je KŽK Čelik.
Pred ovim, uveliko izmjenjenim, sastavom Čelika su dosta teški zadaci, a to su odbrana titula osvojenih u prethodne dvije godine u Kupu i Prvenstvu BiH, te napraviti pokušati napraviti iskorak u Regionalnoj ligi (MŽRKL).
Prema izjavi Slobodana Kecmana postoje velike mogućnosti da se timu priključi još jedno pojačanje na poziciji centra, budući da je Uprava klub obavila razgovore sa nekoliko igračica.
„Ambicije kluba ne bi trebale biti ispod dosadašnjeg uspjeha, a iskreno se nadam da ćemo ispuniti očekivanja. Postoji dovoljno vremena da se mlade igračice uigraju, međusobno upoznaju, te da sklopimo mozaik za novu sezonu“- kazao je, pored ostalog, Slobodan Kecman, ŠSŠ KŽK Čelik.
U narednom periodu KŽK Čelik očekuju pripremne utakmice, neki turniri, a zatim i finalne provjere pred početak takmičenja u ligama.

Želimo dobre pripreme i uspješnu narednu sezonu košarkašicama KŽK Čelik, a novim igračicama dobar prijem u KŽK Čelik i uspjeh u karijeri od sportske redakcije Zenicabloga.

E. Imamović za Zenicablog

Više na

Posted by Zenicablog on 1. Septembar 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno