Zenica

FOTO: Promocija knjiga akademika prof.dr. Arne Johan Vetlsena na Metalurško-tehnološkom fakultetu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Promocija knjiga akademika prof.dr. Arne Johan Vetlsen na Metalurško-tehnološkom fakultetu – AKADEMIK PROF. DR. ARNE JOHAN VETLSEN NA METALURŠKO- TEHNOLOŠKOM FAKULTETU – promocija knjiga

Danas je u prostorijama Metalurško-tehnološkog fakulteta Univerziteta u Zenici upriličena promocija dvije knjige akademika prof.dr. Arne Johan Vetlsena. Prof.dr. Arne Johan Vetlesen je član Akademije nauka Norveške i jedan od najpoznatijih norveških filozofa. Profesor je Političke filozofije na Univerzitetu u Oslu, u Norveškoj. Autor je dvadesetak knjiga i stotina naučnih radova i eseja. Danas su našoj publici promovirane njegove dvije knjige Nova klima i Studije o zlu. Promotori su bili doc.dr. Rasim Muratović, prof.dr. Spahija Kozlić, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK i prof.dr. Faik Uzunović.

„Knjiga Studija o Zlu potrebna je Bosni i Hercegovini naprosto zbog toga što ona tematizira ono čega smo bili svjedoci, a to je zla, odnosno rata u Bosni i Hercegovini. Knjiga tematizira između ostalog i ono što se dešavalo u vezi Brejvika i terorističkog napada. Mene posebno raduje to što kolega Vetlesen govori o tome da postoji problem u vezi prebacivanja odgovornosti na nekog drugog za određene stvari koje se dešavaju u društvu. To je zapravo jedna poruka da drugog naprosto trebamo uvažavati i da u drugome nije problem, da u drugome nije zlo. Zlo je zapravo u tome da se međusobno ne razumijevamo u okviru današnjeg vremena.“, kazao je prof.dr. Spahija Kozlić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno