Rekreacija

FOTO: Proljeće na planini Lisac

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Da je Planinarsko društvo Tajan Lisac otvoreno društvo i da ima saradnju sa planinarima širom BiH i Regiona dokaz je okupljanje planinara povodom dolaska proljeća i organizovanja Tradicionalne manifestacije Planinarska čimburijada koja se organizuje na Planinarskom domu Lisac.

Ovogodišnje okupljanju se odazvalo preko dvije stotine planinara, predstavnika 18 planinarskih društava iz BiH i dva društva iz Osijeka i Belišća (Hrvatska)  i mnogih građana Zenice.

Domaćin je sve učesnike prilikom dolaska počastio zdravicom, planinarskim čajem i čimburom koji se peče ispod saća sa dodatkom srijemoša – divlji bijeli luk koji raste u izobilju na padinama planine Lisac.

Lijepo je bilo vidjeti učesnike koji su uživali u društvenoj i veseloj atmosferi koja je vladala tokom cijelog dana.

Broj učesnika je bio preko 200, a za sve učesnike ovoga puta ispeklo se 720 komada jaja koje je društvo kao organizator počastilo sve prisutne planinarske čimburijade.

Neki su se vratili kućama, a oni koji vole zabavu ostali su u planinarskom domu gdje su uživali u zabavnom programu, pjesmi i druženju do kasno u noć.

Bernadin Kapo za ZB



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno