Info

FOTO: Projekat Kota 715 – Zavidovići

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Projekat Kota 715 – Zavidovići – Dana 10.10.2020. godine posjetili smo Kotu 715 – Zavidovići. Finansijska sredstva za projekat dobili smo od Grada Zenice – Službe za boračko – invalidsku zaštitu. Cilj projekta je da se ne zaborave naši šehidi i poginuli borci ARBiH. Na Koti 715 poginulo je od 1992-1995 godine 122 zeničanina. U Zavidoviću kroz sve ove godine smo stekli prijatelje koji su nas dočekali i koji uvijek nas pozovu na godišnjicu Kote 715.

Za ovaj projekat organizovali smo pet automobila i jedan kombi za prevoz, jer zbog pandemije smo bili ograničeni sa brojem učesnika u projektu. Prvo smo posjetili centralno Spomen obilježje u Zavidovićima i položili smo cvijeće za sve poginule borce. U anfiteatru historijski čas održao je pukovnik, zlatni ljiljan gospodin Haris Ćatić. Potom smo posjetili Spomen sobu šehidima i poginulim borcima koja je u sklopu Spomen obilježja.

U spomen sobi je kratko predavanje održao Mujkić Amir, ratni vojni invalid. Potom smo produžili na planinu Kotu 715. Na Koti 715 bilo je polaganje cvijeća, prigodno obraćanje komadanta Asima Paralića, zatim efendije Zavidovića , te je održan historijski čas zlatnog ljiljan, doktora historijskih nauka gospodina Amira Ismića. Prisutni su bili roditelji, supruge šehida, predstavnici pet boračkih udruženja iz Zenice sa svojim članstvom.

Projekat je snimljen od Centralnog obilježja do kraja projekta. Poslije ovog programa imali smo ručak i druženje u restoranu u Zavidovićima.

Projektu je prisustvovalo 41 osoba.

Predsjednica OPŠ I PB ,,Zlatni ljiljan” Grada Zenica, Nihada Husejnagić


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno