Zenica

FOTO: Projekat – Druženje djece šehida i poginulih boraca Grada Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Projekat – Druženje djece šehida i poginulih boraca Grada Zenica – Na Smetovima je realizovan Projekat Druženje djece šehida i poginulih boraca Grada Zenica, čiji je organizator Organizacija porodica šehida i poginulih boraca “Zlatni ljiljan” Grada Zenica, a sponzor Projekta BH Telecom.

Naziv Projekta „Druženje djece šehida i poginulih boraca“ – Organizacija porodica šehida i poginulih boraca “Zlatni ljiljan” Grad Zenica je dana 25.07.2017. godine bila domaćin projekta “Druženje djece šehida i poginulih boraca ” na Smetovima. Historijski čas je održao bivši predsjednik Udruženja „JOB“Unije veterana Zenica i učesnik odbranbeno-oslobodilačkog rata 1992′- 1995′ godine Amir Radončić.

Poslije sportskih aktivnosti djeci je obezbijeđen ručak. Druženju su prisustvovali članovi Upravnog odbora Organizacije porodica šehida i poginulih boraca “Zlatni ljiljan” Grad Zenica. Veoma su bitna ovakva druženja, jer ovoj kategoriji, kategoriji proistekloj iz odbranbeno oslobodilačkog rata 92`-95`, poklanja se malo vremena i pažnje.

Cilj projekta je istaći važnost u prihvatanju i osnaživanju djece šehida i poginulih boraca čiji su roditelji dali život braneći Državu u kojoj sada živimo, radimo i nastojimo graditi bolju budućnost kroz edukativne radionice u svrhu poboljšanja njihovog položaja u društvu. Sekundarni cilj je i povezivanje djece šehida i poginulih boraca kako bi zajedničkim snagama što efikasnije djelovali u lokalnoj zajednici. Potrebno je tako malo da bi smo bili sretni, senzibilitet za pomoć drugima je potreban svima.

Djeca šehida i poginulih boraca su izloženi poteškoćama nerazumijevanja i s tim se nose i bore svakodnevno. Ovaj projekat ciljano pruža mogućnost da se djeca šehida i poginulih boraca dokažu, jer budućnost se zasniva na njima i potrebno je da zajedničkim snagama ulažemo u našu djecu kako bi ostali i napredovali u državi u kojoj su rođeni i u kojoj je sve njihovo.

Djeca naših heroja koji su dali svoje živote za odbranu i očuvanje naše Bosne i Hercegovine su uzorni građani i ni u kom slučaju ne štete društvu ni zajednici, i iako su odrastali i bili uskraćeni očeve ljubavi i podrške kroz život možemo biit ponosni na njih. Svakako da svaki projekat ima svoj značaj. Sponzor ovog projeka je bio BH Telecom kao i dosta puta do sada i ovom prilikom im se zahvaljujemo, jer sami nikada ne bi mogli održati ovakve projekte.

tekst i foto: Emira Bajrić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno