Biznis

FOTO: Projekat “Budi kreativan i ti” završen, ali se mora nastaviti!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Projekat “Budi kreativan i ti” završen, ali se mora nastaviti! – Agencija ZEDA u saradnji s preduzećem Fedi d.o.o. Zenica ove sedmice uspješno je realizovala još dvije kreativne radionice. „DEKUPAŽ ZA POČETNIKE“ i „FOTORADIONICA“ su posljednje radionice realizovane tokom kreativnog aprila odnosno posljednje dvije radionice realizovane u okviru implementacije pilot projekta „Budi kreativan i ti“.

Učesnici radionice „Dekupaž za početnike“ na čijem čelu je bila Indira Šabanović imali su priliku naučiti drevnu vještinu sa Istoka koja podrazumijeva isjecanje ukrasnog papira sa određenim motivima i njihovo ljepljenje na pripremljenu podlogu, a zatim i završno lakiranje. Dekupaž se izvodi  na podlogama od drveta, metala, stakla i keramike, a boje i motivi koji se mogu koristiti su bezbrojni.

Dekupaž je tehnika koja plijeni veliku pažnju i čiji su finalni proizvodi dekorativni, originalni i idealni za poklon.

S obzirom da je ova radionica izazvala veliku pažnju i da su mnogi željeli učestvovati, ali nisu imali priliku zbog popunjenih mjesta, ZEDA će se potruditi u bliskoj budućnosti ponoviti kako dekupaž radionicu, tako i još nekoliko radionica za koje je postojao veliki interes.

U isto vrijeme, realizovana je Fotoradionica  čije je edukatorica bila Dijana Muminović koja je na čelu  Udruženja „Škola fotografije“.

Polaznici ove radionice imali su priliku naučiti pravila fotografisanja portreta, fotografisati portret sa studio svjetlom, te su sa profesionalnim fotoaparatom i smart uređajima pravili fotografije i praktično naučili koje elemente sadrži kvalitetno urađena fotografija, a koje su greške koje najčešće pravimo.

Pilot projekat „Budi kreativan i ti“ je završen ali je veliki odziv naših sugrađana pokazao da su kreativne radionice nešto što se treba nastaviti, te će Agencija ZEDA nastojati pronaći način da u bliskoj budućnosti pokrene novi ciklus kreativnih radionica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno