Zenica

FOTO: Profesor Adem Nušinović uz podršku roditelja organizovao iftar za učenike Prve gimnazije u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U okviru dodatne nastave iz predmeta Islamska vjeronauka, kojom rukovodi prof. Adem Nušinović, tokom mjeseca ramazana realizirano je nekoliko lijepih i korisnih aktivnosti:

– Organizacija unutarškolskog konkursa na temu „Ajet koji me inspiriše“ koju su učenici mogli izraziti u formi koja im odgovara (literarni, likovni, foto ili video radovi)

– Podrška i pomoć socijalno ugroženim građanima kroz akciju prikupljanja prehrambenih artikala za narodnu kuhunju

– Organizacija zajedničkog iftara za učenike (koji poste i koji ne poste)

Budući da nastava Islamske vjeronauke za svoje dominantne ciljeve ima odgojne ciljeve sve navedene aktivnosti su stajale upravo u službi njihovog ostvarenja: unaprjeđenje međuljudskih i drugarskih odnosa među svim učenicima škole, razvijanje kulture lijepog izražavanja i međusobnog poštovanja, uvažavanje različitosti, podrška učeničkim talentima, poticanje na promišljanje o društvenoj pravdi i razvoj socijalne osjetljivosti prema slabijima u bilo kojem pogledu,

Zajednički iftar je upriličen u petak, 14.4.2023. godine i tom prilikom su uručene zahvalnice i nagrade najboljim radovima pristiglim na konkurs.

Broj prijavljenih učenika za iftar je premašio sva očekivanja (125 učenika) tako da su se u njegovu realizaciju, pored profesora Nušinovića, rado uključili mnogi učenici, profesori i osoblje škole. Također, jedan od roditelja učenika Prve gimnazije je u potpunosti snio troškove iftara želeći time podržati ovakva lijepa i plemenita druženja.

Sa željom da na neki način izraze zahvalnost za akciju koju su učenici pokrenuli za narodnu kuhinju, „Merhamet“ je učenike počastio desertom. Prepoznavši i uvažavajući veliki trud i ljubav profesora Adema učenici su pripremili poklon iznenađenje koji su mu dodjelili na kraju večeri. Nakon iftara učenici su sve počistili ostavivši iza sebe potpuno urednu učionicu

Ukratko jedna pozitivna ideja se multiplicirala i samo dalje producirala dobra djela što možda i jeste glavni smisao činjenja dobrog.

Čestitamo svim učesnicima koji su i na najmanji način doprinijeli realizaciji ovih ideja uz želju da ovakvih aktivnosti bude što više.

Prva gimnazija Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno