Ostali sportovi

Foto: Probaj ragbi, igraj ragbi, postani ragbi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Probaj ragbi, igraj ragbi, postani ragbi – Ragbi savez BiH u saradnji sa ragbi klubovima Čelik i Rudar pokrenuo je projekat škola ragbija na području grada Zenica pod sloganom „Probaj ragbi, igraj ragbi, postani ragbi“.

Škola ragbija je nastavak planiranih aktivnosti koje su navedene i u strategiji razvoja ragbija u BiH. Cilj projekta je promocija ragbija u školama kao i integracija mladih u sport.

Školu ragbija za dječake i djevojčice od 5. do 8. razreda prošlo je oko 500 učenika i učenica iz sedam gradskih osnovnih škola. Druga faza ovog projekta planirana je tokom zimskog raspusta.

Ragbi savez BiH u saradnji sa Javnim preduzećem za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica utorkom i četvrtkom od 09 do 11 sati u Areni Zenica organizovat će ragbi radionice i prezentaciju ovog sporta.

U Ragbi savezu BiH nadaju se da će ovaj projekat do proljeća 2016. godine zaživjeti i u drugim bh. gradovima.  (RTVZE/Zeragby.blogspot.com)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno