Zenica

FOTO: Priređen program “Žive jaslice”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Priređen program “Žive jaslice” – U prisustvu brojnih sugrađana na platou ispred crkve „Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije“ župe Crkvice u Zenici je u sklopu manifestacije „Božić u Zenici“, priređen program „Žive jaslice“.

Ovom prilikom  gosti iz župe Bosansko Grahovo uprizorili su žive Betlehemske jaslice sa likovima i životinjama prema kršćanskoj tradiciji, što oni inače čine već godinama u Grahovu, a u muzičkom dijelu nastupili su tambaruški sastav Zlatne žice i zenički bend Novo nebo.

-Žive jaslice priređene su po prvi put u Zenici, a namjera nam je prisjetiti se na rađanje našeg spasitelja, Isusa Krista, kako bi doživjeli božiju radost i bliskost čovjeku, te poslali poruku mira, ljubavi i dobrosusjedskih odnosa u nastupajućim Božićnim blagdanima, navodi don Anto Dominković, župnik zeničke župe Crkvice, ističući želju da ovaj program postane tradicija.    (V.J. RTVZE)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno