Info

FOTO: Pripadnici Oružanih snaga BiH izvršili dezinfekciju prostora kompanija koje su žarišta koronavirusa u Maglaju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Pripadnici Oružanih snaga BiH izvršili dezinfekciju prostora kompanija koje su žarišta koronavirusa u Maglaju – Pripadnici jedinice za atomsko-biološku-hemijsku odbranu (ABHO) Oružanih snaga Bosne i Hercegovine izvršili su danas dezinfekciju prostora kompanija “HM-Promet” i “Bontex” u Maglaju. Zahtjev za angažman Oružanih snaga uputila je Kantonalna uprava civilne zaštite (KUCZ) Zeničko-dobojskog kantona.

“Ove dvije kompanije su označene kao žarišta koronavirusa, zbog čega je bilo potrebno izvršiti temeljitu dezinfekciju proizvodnih pogona. Pripadnici ABHO sutra će izvršiti dezinfekciju javnih ustanova u ovoj općini”, rekao je direktor KUCZ Džavid Aličić.

Prema najnovijim podacima, na području Zeničko-dobojskog kantona registrirano je ukupno 203 slučaja infekcije, od čega je 114 sa područja općine Maglaj.

Press služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno