Zenica

FOTO: Prijem za najbolje srednjoškolce Grada Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović upriličio je danas prijem za najbolje srednjoškolce, koji su zbog ostvarenih rezultata oslobođeni polaganja mature.

Radi se o 170 srednjoškolaca iz 11 škola sa područja Grada Zenica, kojim su za dosadašnji naporan rad i trud uručeni novčana nagrada od stotinu konvertibilnih maraka i roman književnika Edhema Mulabdića “Zeleno busenje”.

Pozdravljajući prisutne, gradonačelnik Kasumović rekao je: “Prije svega želim vam čestitati. Nije lako biti prvi i najbolji, a vi ste ponos ovog grada i ove države, zato što ste najbolji. Prilikom izbora fakulteta, provjerite šta je aktuelno, a s obzirom da ste s odličnim uspjehom završili srednjoškolsko obrazovanje, ne postoji fakultet koji vi ne možete završiti. Vi ste uzdanica ovog grada i ove države i nemojte svoju budućnost tražiti u inostranstvu. Specijalizirajte se u jednoj oblasti i budite najbolji u tome”.

Dodao je da Grad Zenica svake godine objavljuje Javni oglas za prijem lica na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa, shodno kojem omogući stručno osposobljavanje oko 60 volontera.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno