Zenica

Foto: Prezentacija rješenja zgrade u Radakovu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Prezentacija rješenja zgrade u Radakovu – Na sastanku u sjedištu Gradske uprave Zenica održana je prezentacija idejnog rješenja stambenog objekta u Ulici Avde Smajlovića, naselje Radakovo u Zenici, koji će se graditi u okviru Državnog projekta stambenog zbrinjavanja izbjeglih i raseljenih osoba. Projektant je Javno preduzeće “Zenica” d.o.o. Zenica.

Sastanku su prisustvovali Gradonačelnik Husejin Smajlović sa saradnicima i predstavnici Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Objekat ima ukupno oko 3 490 kvadratnih metara prostora, odnosno 62 stambene jedinice. Ispoštovani su svi zahtjevi nadležnog ministarstva, naveli su projektanti.

Gradonačelnik Smajlović je iskazao sahvalnost što je Zenica ušla u projekt i potvrdio spremnost lokalne zajednice da ispuni sve preuzete obaveze za stambeno zbrinjavanje 62 porodice.

Sulejman Alijagić, pomoćnik federalnog ministra za raseljene osobe i izbjeglice je pohvalio idejno rješenje objekta. Konstatovao je da se dogovorene aktivnosti u Zenici odvijaju po planu i veoma profesionalno, te je Gradsku upravu Zenica istakao kao pozitivnu priču u Bosni i Hercegovini.

Projekt se realizuje u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja (RSP BiH).Koordinator projekta po modelu socijalnog stanovanja je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice, a impelemntator je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

Sredstva za izgradnju 62 stana, osigurana su iz Fonda Regionalnog stambenog programa kojim upravlja Razvojna banka Vijeća Evrope.
Izbor korisnika prijavljenih na javni poziv je planiran u narednom periodu uz nadzor UNHCR-a i OSCE.

Ukoliko naredne aktivnosti budu tekle po planu, izgradnja objekta mogla bi započeti u julu ove godine, a trajala bi godinu dana.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno