Nogomet

FOTO: Press ženske nogometne reprezentacije BiH – Ovog petka prva utakmica u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Press ženske nogometne reprezentacije BiH – Ovog petka prva utakmica u Zenici – Sutra, petak 30.8.2019.godine, u Zenici se igra prva kvalifikacijska utakmica BiH – Gruzija (17 sati) za Evropsko prvenstvo 2021.godine. Utakmica se igra na glavnom terenu stadiona Trening centra N/FSBiH, koji se nalazi na crkvičkom brdu. Ulaz za gledaoce je slobodan uz gratis ulaznicu.

Tim povodom u Trening centru N/FS BiH u Zenici, održana je press konferencija.

Prisutnim su se obratili: Samira Hurem, selektorka ženske reprezentacije BiH, te reprezentativke Milena Nikolić, kapiten reprezentacije i Melisa Hasanbegović, odbrambena igračica.

Moderator na presu bio je Dinko Čeko, portparol ženske reprezentacije.

Ženska seniorska nogometna reprezentacije Bosne i Hercegovine, ovog petka, u Trening centru N/FS BiH u Zenici, igra prvu kvalifikacionu utakmicu za Evropsko prvenstvo 2021.godine.

Druga utakmicu kvalifikacija BiH – Malta igra se na stadionu „Asim Ferhatović-Hase“ u Sarajevu 03. septembra u 17 sati.

Selektorka Samira Hurem je optimista pred utakmicu sa Gruzijom:

-Sa nama, nažalost, nije Lidija Kuliš koja je potpisala za Milan. Od 25. 8.smo ovdje u Trening Centru u Zenici. Tu su sve ostale, trenirali smo vrijedno i tim je jako motivisan. Želimo kvalifikacije otvoriti osvajanjem tri boda. Svi želimo isto i tri boda bi nam mnogo pomogla. Nema više u ženskom fudbalu timova koji postoje reda radi. Gruzija je tim koji osam godina igra zajedno, iskusni su, a mi imamo bolje rejting od njih. Sada se srećemo sa njima da vidimo gdje smo i šta smo. Vjerujem u naše cure i domaći teren. Očekujem prva tri boda u kvalifikacijama. Ako osvojimo treće mjesto bio bi to sjajan uspjeh, jer su nam u grupi još Italija i Danska -, kazala je, između ostalog, selektorka Hurem.

Kapiten ekipe, Milena Nikolić, je svjesna da protiv Gruzije neće biti lako, ali vjeruje u uspješno otvaranje kvalifikacija i prvom pobjedom, zahvalila je podršci medija ženskoj reprezentaciji:

-Atmosfera u ekipi je odlična i svi jedva čekamo da krene takmičarski period, te da pokažemo šta možemo. Imamo mlad tim, došlo je smjene generacije, ali ekipa je talentovana i sigurna sam da ćemo dati sve od sebe da kvalifikacije krenemo dobro i osvojimo prva tri boda protiv Gružije -, izjavila je Milena Nikolić.

Melisa Hasanbegović kaže da će dati sve od sebe da startuju  sa tri boda:

– Očekujemo tri boda, ali respektujemo protivnika. Ipak, ako damo sve od sebe mislim da ćemo kvalifikacije otvoriti na najbolji mogući način -,  kazala je, ukratko, Hasanbegović, te pozvala navijače na podršku, kao uvijek do sada u Zenici.

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno