Košarka

FOTO: Press u OKK Čelik – Ove subote u 19h u gradskoj Areni derbi kola OKK Čelik – KK Bosna Royal

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Press u OKK Čelik – Ove subote u 19h u gradskoj Areni derbi kola OKK Čelik – KK Bosna Royal – 13. kolo A-1 lige KSBiH, OKK Čelik – KK Bosna Royal, subota 25.1. 2020.godine u 19 sati – centralni teren gradske Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici.

U prostorijama OKK Čelik danas, 23.1.2020.godine, održana je konferencija za medije OKK Čelik.

Povod za press je derbi utakmica 13.kola A-1 lige KSBiH, sezona 2019/2020, u kojoj je zenički OKK Čelik ove subote u 19 sati domaćin ekipi KK Bosna Royal iz Sarajeva, lideru prvenstva.

Prisutnim novinarima obratili su se Kenan Uzunović, ispred OKK Čelik, Josip Pandža, šef struke OKK Čelik, te košarkaši OKK Čelik, Namik Varupa i Anes Podojak.

– Budući da se očekuje veliki broj gledatelja na svojevrsnom bh. klasiku, duelu nekada velikih rivala u najvišem rangu takmičenja, rukovodstvo kluba poduzelo je sve radnje da utakmica bude organizovana na visokom nivou -, ističe, na početku, Uzunović i nastavlja: -Dolazi nam Bosna koja ima samo jedan poraz i to upravo od našeg kluba. Očekujemo dobro popunjenu zeničku Arenu, najavili su nam se brojni klubovi, kako iz Zenice, tako i iz drugih gradova. Očekuje nas sigurno košarkaški spektakl, a na poluvremenu će svoju tačku imati i klub ritmičke gimnastike, KRG „Čelik“, tako da apelujem na publiku da ih podrži, kako i nas na utakmici. Nadam se da ćemo zajedničkim snagama doći do nove pobjede. Ovom prilikom vam predstavljamo i naše nove dresove s našom domaćom kompanijom, tako da očekujem saradnju s njima na duži period. Imamo dosta planova za naredni period, a jedan je svakako od tih ulazak u viši rang takmičenja -, kazao nam je Uzunović.

Novi šef struke, Josip Pandža, debitovao je na klupi Čelika u prvenstvu pobjedom u Živinicama u prošlom kolu nad ekipom IBU Spartans, nakon velike borbe. Kaže da očekuje bolju partiju od svojih izabranika nego u Živinicama, gdje su imali nekih zdravstvenih problema. Očekuje da će njegov tim biti kompletan u subotu naveče u Areni.

-Pred nama je klasik bh. košarke, derbi prvenstva i kola. Jedna velika euforija se stvara u Zenici, mi pokušavamo ostati staloženi i mirni. Ne smijemo podleći prevelikim očekivanjima i euforiji. Radimo kvalitetno, ali još ne izgledamo kako bi ja želio. Mislim da će vremenom sjesti sve na svoje mjesto.

U Živinicama smo ušli u meč malo i podcjenjivački, ali na kraju smo se provukli i pobijedili. Bosna je ozbiljna ekipa, imaju dobrog mladog trenera i petorku koja je za viši rang. Uigrani su i dobro fizički spremni, ali imamo i mi kvalitete, a ako uspijemo provesti veliku borbenost u timsku igru, uz pomoć publike nadam se pobjedi. Imamo probleme sa sastavom, ali ne želim pričati o nekim našim unutrašnjim stvarima. Keso je počeo trenirati, Maksimović još ne, nadam se da će svi biti u rosteru u subotu -, rekao je, između ostalog, trener Pandža.

Centar Čelika Namik Varupa očekuje podršku sa tribina i da se iskoristi prednost domaćeg terena.

-Očekuje nas derbi kola, biće velika borba na terenu, zato nam treba velika podrška s tribina, kako bi nam bili šesti igrač. Bosna je veoma kvalitetan tim, imaju dobrog trenera, sjajnog organizatora igre Dinku Peljtu, te dvojicu ispod koša Kenana Guzonjića i Kerima Dragolja, koji je igrao za Čelik u prošloj sezoni. Oni su na okupu od početka sezone, dobro treniraju i igraju. Mi smo ih dobili u Sarajevu u samom finišu, nadam se da možemo isto ponoviti u subotu na domaćem terenu -, rekao je pressu Varupa.

I Anes Podojak, mladi košarkaš Čelika, koji veoma dobro igra ove sezone, očekuje tešku utakmicu i smatra da ako ispoštuju dogovor iz svlačionice, može se pobjediti veliki rival.

– U posljednjih nekoliko utakmica kod kuće imali smo veliku podršku s tribina, nadam se da će Arena biti dobro ispunjena, te da ćemo uz pomoć navijača, koji će biti naš šesti igrač, doći do pobjede.

Iz kluba pozivaju navijače da ih podrže u ovom meču i da budu njihov šesti igrač. Uz dobru kolektivnu igru, zalaganjem na terenu, uz podršku navijača sa tribina, zadržati se pri vrhu tabele.

U ovom derbiju ekipa OKK Čelik će nastupiti u novim dresovima.

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno