Nogomet

FOTO: Press u NK Čelik- Uskoro će biti zaključena lista pojačanja, Čelik jači u novoj sezoni i u većem rangu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje” u Zenici održana je konferencija za medije.

Povod za press je prozivka prvog tima koju je zakazao šef stručnog štaba Armin Duvnjak, a prije toga i obraćanje struke prisutnim.
Domaćini na pressu bili su Emir Ćerim, direktor NK Čelik, Armin Duvnjak, šef stručnog štaba NK Čelik, Adis Nurković, trener golmana i Izudin Kamberović, novi član stručnog štaba kao pomoćni trener.

Pored prozivke nogometaša Čelika, najavljen je i početak priprema za početak sezone u Prvoj ligi FBiH, koju je NK Čelik u prošloj sezoni osvojio ubjedljivo
Dobrodošlicu novim igračima zaželio je direktor kluba Emir Ćerim:
– Postali ste dio jedne porodice koja vraća jednog velikana na staze stare slave. Sve ciljeve smo iz prošle godine ispunili, a najveći cilj jeste da smo vratili vjeru navijača u ovaj klub. Pokazali smo ozbiljnost što smo okupili cijelu ekipu, imamo kostur ekipe uz pojačanja pokazujemo kakve su nam ambicije -.

Na pitanje novinara šta je sa deblokadom računa odgovorio je direktor Ćerim. Kazao je da su ostala još tri povjerioca za isplatiti, ali se nada da će se i to uspješno završiti do početka nove sezone, kaže, sve je to komplikovan proces, jer se provjerava sve, što usporuje ovaj proces, posebno što su bivši „investitori“ otvarali račune u dosta banaka. Moraju se skinuti blokade sa svih računa.

Svi igrači, osim Mirsada Šijerkića, koji su iznijeli teret prošle sezone ostali su u klubu i produžili ugovore, a klub je već angažovao i osam novih igrača.
-Klub se pojačao skoro u svim linijama, te pokazao da ne namjerava ući u veći rang tek onako.
Tako će crno-crveni dres obući Kenan Salkanović (Bosna Visoko), Amer Mehić (BFK Simm Bau), Faris Bajramović (FK Klis), Faruk Piljug (BFK Simm Bau), Kenan Šarić (NK Travnik), Ajdin Brkić (FK Sloboda), Adnan Hrelja (GOŠK), te najzvučnije ime prethodne tri godine, Kenan Horić (HŠK Posušje)-, saopštili su iz NK Čelik.
Još je u opticaju dolazak jednog napadača, a možda još jednog igrača u nekoj drugoj liniji, čime bi prelazni rok bio završen.
Kada je u pitanju igrački roster, plan priprema i odigravanja prijateljskih utakmica do početka prvenstva, nešto više kazao je šef struke Armin Duvnjak:

-Vjerujem da ste se odmorili, zaželjeli treninga i utakmica na ovom stadionu u većem rangu koji smo itekako zaslužili. Dolaze nam novi izazovi i moramo biti na većem nivou ako želimo biti konkurentni. Nova je sezona, isti je klub i isti su ciljevi, a to je da u svakoj utakmici idemo na pobjedu, to možda nećemo moći ostvariti svaki put kada izađemo na teren, ali moramo dati svoj maksimum i učiniti sve na terenu što je moguće. Pojačali smo ekipu, te očekujemo možda još jednog igrača prema naprijed, da završimo prelazni rok, odnosno da kompletiramo ekipu. Kada je u pitanju plan priprema, prvi dio ćemo provesti u Zenici, sve do 24. jula kada idemo na Kupres, gdje ostajemo sedam dana, potom slijedi završna faza, dvije sedmice, ponovo u Zenici. Tražit ću maksimalnu ozbiljnost na treninzima i želim ozbiljnu i pozitivnu konkurenciju. Želim zdravu atmosferu i svaki igrač nam je bitan i da svi skupa rastemo, te da shvatimo šta je profesionalni nogomet. U pripremnom periodu odigrat ćemo pet utakmica, prva utakmica je protiv Mladosti Kikači u Zenici 08. jula, zatim sedam dana kasnije protiv Rudara iz Kaknja u Zenici (15.7.). Dvije pripremne utakmice odigrat ćemo na Kupresu (BSK Banja Luka), te generalna utakmica protiv Laktaša na Bilinom polju 05.avgusta. Mislim da su protivnici po mjeri i da ćemo se dobro spremiti za početak sezone -, kazao je Duvnjak.

-Prozivci prvog tima odazvali su se svi igrači iz prethodne sezone, dok su opravdano izostali Mahir Karić i Fenan Salčinović. Prvi trening bit će odrađen u utorak 04.07. na stadionu Kamberovića polje -, objavili su na NK Čelik.

Tekst i foto: E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno