Nogomet

FOTO: Press u NK Čelik – Prozivka igrača NK Čelik pred početak zimskih priprema – iznesen plan zimskih priprema

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Press u NK Čelik – Prozivka igrača NK Čelik pred početak zimskih priprema – iznesen plan zimskih priprema- U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje” danas 08.01.2019.godine održana je konferencija za medije. Povod za press  je prozivka igrača i početak priprema za proljetni nastavak prvenstva.

Prisutnim novinarima obratio se Bakir Šerbo, pomoćnik Adnana Örneka, šefa stručnog štaba NK Čelik, koji večeras stiže u Zenicu. Moderator na pressu bio je sekretar u klubu, Ismar Pojskić.

Trener Šerbo upoznao je prisutne novinare o planu priprema pred nastavak sezone u Premijer ligi, te istakao da će ekipa do 15. januara raditi na terenima u Zenici, a onda će uslijediti odlazak u Antaliju, gdje će boraviti do 2. februara i odigrati šest pripremnih utakmica. Posljednja faza priprema planirana je da se odradi u Zenici, a ako budu nepovoljni klimatski uslovi, onda je moguć i odlazak u neko drugo mjesto, vjerovatno u Hercegovinu.

Što se tiče igračkog kadra Šerbo kaže da ostaju glavni igrači, koji su iznijeli teret prvog dijela sezone, dok će se neki igrači dati na posudbu, a sa nekima će biti raskinuti ugovori. Nije govorio o ovim imenima.

O eventualnim pojačanjima u Čeliku pred nastavak sezone Šerbo ističe:

-Planirano je da se dovede četiri-pet kvalitetnih igrača, znači igrača koji će odmah moći uskočiti i igrati, a ne sjediti na klupi. O imenima ne bih govorio, koji će to igrači biti, zavisi i od naših finansijskih mogućnosti, iako na tržištu nema toliko kvalitetnih igrača, koji bi se sada mogli dovesti. Vidjet ćemo u narednom periodu ko će od igrača stići na Bilino polje, vjerovatno bi do odlaska u Tursku trebalo doći njih par u Zenicu,- kaže Šerbo.

Među igračima bilo je i novajlija, odnosno mlađih igrača i dvojica kadeta, Emir Karalić i Azur Mahmić, koji će određeno vrijeme trenirati s prvim timom, kao nagrada za svoj rad i igre u kadetskoj selekciji.

Harun Vardo i Amer Mehić iz Viteza, Nikola Baban iz Kiseljaka, Enver Bektić (Olimpic), Irhad Nezić (Famos), Koreanac Choi i Haris Rizvanović (Bosna Visoko) će biti određeno vrijeme na probnom radu.

Na prozivci se opravdano nisu pojavili Ružić, Livaja i Nikolić, koji će se priključiti ekipi sutra, dok nije bilo ni Karamatića, Jazvina, dvojice Senegalaca Mousse i Senghora, Jazvina i Udovičića, koji, kako stvari stoje, neće nositi dres Čelika u proljetnom dijelu prvenstva.

Na prozivci se pojavio i Ratko Dujković, koji do kraja mjeseca ima ugovor s klubom, ali je upitno hoće li mu isti biti i produžen, s druge strane danas na prozivci nije bilo Finca Samu Volotinena (1998) – golmana, koji bi se u narednim danima trebao priključiti ekipi.

Nakon pressa održana je prozivka igrača (32 igrača na prvom okupljanju), kojima je trener Bakir Sirčo iznio planove priprema i šta ih očekuje u narednom periodu.

Tekst  E. Imamović

FOTO: E. Imamović i Jasmin Hadžić Blicko



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno