Nogomet

FOTO: Press u NK Čelik – Održana prozivka igrača za start u ligi ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Press u NK Čelik – Održana prozivka igrača za start u ligi ZDK – U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje” u Zenici, danas 25.7.2020.godine održana je konferencija za medije. Povod za press  je prozivka igrača pred početak priprema za novu sezonu i takmičenje u kantonalnoj ligi ZDK za sezonu 2020/2021, u kojoj će nastupati bivši zenički Premijerligaš NK Čelik.

Kao što je poznato nakon ispadanja iz Premijer lige, vanredna Skupština kluba je na svojoj sjednici donijela odluku da klub nastavi dalje egzistirati u ligi ZDK, link: https://www.zenicablog.com/skupstina-nk-celik-odlucila-celik-pocinje-iznova-od-iduce-sezone-u-kantonalnoj-ligi/

Prisutnim novinarima obratili su se Nizah Hukić, koordinator omladinskih selekcija NK Čelik, Armin Gafurović, novi predsjednik NK Čelik i Fenan Salčinović, dosadašnji kapiten Čelika.

Nizah Hukić je istakao da je Čelik bio i ostao veliki klub što se vidi i po odazivu medija ovoj press konferenciji i da će se vratiti na stari kolosijek.

-Glavne uzdanice u klubu su, uglavnom, golobradi mladići, njih 20-ak, koji su prisutni na ovoj prozivci. Od igrača koji su bili u prošloj sezoni odazvali su se Selim Žuna, Hanan Sejmen, Harun Vardo, dok je s posudbe iz Metalleghea vratio Mahir Mehić. Golman Adis Nurković se nalazi na edukaciji za trenera, te nije prisutan ovdje-, kazao je Hukić.

Treninzi će početi od ponedjeljka, u narednim danima treba da bude izabran i šef struke, ali klub i igrači će, do tada, obavljati adekvatan trenažni proces.

 

-Trenirat će se više nego što zahtjeva Kantonalna liga. U ovoj sezoni će se vidjeti ciljevi i planovi kakve zahtjeva aktuelna Uprava. Naši juniori su u trenažnom procesu, mislim da bi naši juniori trebali bez problema proći kantonalnu ligu. Sigurno im neće biti lako, igrati će protiv ljudi 30+ godina, koji dolaze s posla koji ne treniraju, ali se u fudbalu sve mora proći -, zaključio je Hukić.

Dakle, Čelik ulazi u potpuno novu i drugačiju sezonu od prethodnih, jer će Premijer ligu zamijeniti ligom Zeničko-dobojskog kantona.

 

Novi predsjednik NK Čelik, Armin Gafurović, ističe da je ovo jedinstvena prilika za mlade igrače da zaigraju u dresu Čelika, bez obzira što će nastupati u Kantonalnoj ligi.

– Želim da prisutnim igračima zaželim sreću, da im kažem da je ovo jedinstvena prilika da zaigraju za jedan ovakav klub. Nema veze što je to Kantonalna liga, Čelik je Čelik. Iskoristite tu priliku, hoće li vam se ikada više ukazati ovakva prilika da se igra za jedan ovakav klub. Ciljevi kluba zavise od situacije, mi smo tu došli na inicijativu navijača i gradske uprave. I dalje smo na obećanjima, čekamo da vidimo šta će se desiti -, kazao je Gafurović.

Upitan, da li će napustiti klub 01.8.2020. ako se ne riješe neke stvari oko kluba, Gafurović odgovara:

-Mi stojimo tu. Klub sigurno nećemo napustiti na takav način, ali nadamo se da će nam ispuniti obećanje-, odgovorio je Gafurović.

Na kraju, predsjednik Gafurović iznosi stav da je najbitnija stabilizacija kluba, da se dovede u red, a za sportske rezultate zavisi od situacije, od gradske uprave.

 

Prisutnim se obratio i Fenan Salčinović, dugogodišnji igrač i dijete zeničkog kluba, koji je nosio i kapitensku traku, sada već bivšeg premijerligaša. Na njegovom licu su bile vidljive emocije i da mu je teško palo što je Čelik došao u ovu situaciju i da kreće iz najnižeg ranga takmičenja.

-Teško je pričati u ovom momentima i ovim okolnostima, nismo ni sanjali da ćemo biti u ovoj poziciji. Dolazak ovolikog broja medija govori koliko je ovo veliki klub. Nadam se da političari, koji su godinama kupili poene na ime kluba, neće okrenuti leđa Čeliku. Moj današnji dolazak je bio moralna obaveza, prema svemu, prema klubu za kojeg me vežu emocije, da podržim projekat ovih mladih momaka koji su došli kada niko nije želio doći. Ne znam odakle predsjedniku Gafuroviću, koji je sa mnom išao u školu, ovolika volja, želja i entuzijazam.

Inače, Salčinović još nije donio odluku da li će nositi dres Čelika i u ligi ZDK, a o svemu će izvjestiti javnost na pressu kroz dvije sedmice.

– Gledat ću da nikad ne okrenem leđa ovom klubu. Barem ćete me po tome moći pamtiti da nisam okrenuo

leđa. Što se tiče mog djelovanja u klubu, obavijesti ću vas o tome nakon Bajrama na press konferenciji. Kad sam dolazio kod onih ublehaša redovno, zašto danas ne bih došao javiti ovim momcima, koji su čista suprotnost od onog što je bilo -, kazao je, na kraju, Salčinović.

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno