Nogomet

FOTO: PRESS Reprezentacije BiH- Oduševljeni smo pripremama u Zenici, žao mi je što prošle godine nismo došli ovdje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: PRESS Reprezentacije BiH- Oduševljeni smo pripremama u Zenici, žao mi je što prošle godine nismo došli ovdje- Danas je u Zenici održana press konferencija naše reprezentacije uoči sutrašnjeg prijateljskog meča protiv Gruzije.

Selektor Ivajlo Petev obratio se prisutnim novinarima i na samom početku je kazao da će nakon sutrašnjeg sastanka odlučiti ko će igrati od prve minute.

“Nakon sutrašnjeg sastanka ćemo odlučiti ko će igrati protiv Gruzije. Ozbiljno se pripremamo. Igrači će dati sve od sebe i idemo na pobjedu. Najvjerovatnije ćemo igrati u istom sistemu kao i prije. Navikli smo se na to i odigrali većinu utakmica dobro. Pokušat ćemo da smanjimo naše greške i da probamo ići u pozitivnom smjeru”, rekao je Petev i prokomentarisao uslove u Trening centru u Zenici

“Ja sam oduševljen uslovima u Trening centru u u Zenici. Žalim što ga nismo koristili i prošle godine. Napravili smo grešku i iz toga moramo učiti. Oduševljen sam i radom igrača. Imamo kvalitet, pokazali smo to na terenu u većini utakmica i optimističan sam.”

Selektor je pohvalio i reprezentaciju Gruzije, ali smatra da mi moramo gledati sebe.

“Gruzijci su dobra ekipa. Imaju kvalitetne individualce, ali najbitnije je kako ćemo se mi ponašati i kako ćemo trčati. Imam respekt prema protivniku i sigurno će biti zanimljiva i jaka utakmica. Favoriti su samo na papiru. Vidjeli ste utakmicu na Afričkom kupu nacija između Senegala i Komora. Trebalo je biti 40:0, a na kraju je Senegal slavio golom u 92. minuti. Fudbal se igra na terenu. Mi moramo odigrati profesionalno i odgovorno.”

Petev se na kraju osvrnuo i na izjavu trenera Intera Simonea Inzaghija koji nije bio zadovoljan što je Edin Džeko pozvan za prijateljske mečeve sa Gruzijom i Luksemburgom.

“Džeko je naš kapiten i on je naš vođa bez obzira da li je prijateljska utakmica ili ne. Također, on je protiv Milana igrao utakmicu i onda nije igrao za nas zbog povrede u najvažnijoj utakmici godine.”



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno